Burger King opent eerste locatie langs snelweg in België

Het eerste snelwegrestaurant van Burger King in België is dinsdag geopend in het Texaco-tankstation aan de E17 bij Kruibeke. De opening is een samenwerking tussen Burger Brands Belgium en de Britse EG Group, die het tankstation exploiteert. Beide partijen laten weten dat er voor komende tijd meer nieuwe locaties van de hamburgerketen langs de snelweg bij onze zuiderburen op de planning staan.

De nieuwe vestiging aan de E17 is het eerste Burger King-restaurant in Oost-Vlaanderen en brengt de teller van het aantal Belgische vestigingen op acht. Het snelwegrestaurant in Kruibeke werd de afgelopen weken grondig gerenoveerd en biedt met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter plaats aan 205 klanten. Het restaurant is uitgerust met zes bestelschermen en drie Coca-Cola Freestyle machines, waar klanten meer dan honderd frisdrankcombinaties zelf kunnen tappen.

Transformatie

Joris Janvier, commercieel manager Benelux bij EG Group, is blij met de samenwerking. “Bij EG Group streven we er voortdurend naar om bezoekers van onze tankstations een kwaliteitsvol totaalpakket aan te bieden, inclusief een gevarieerd voedsel- en drankenaanbod. De implementatie van Burger King-restaurants naast onze tankstations in België, sluit perfect aan bij onze missie om de transformatie van de Europese markt voor tankstations te versnellen, waardoor consumenten toegang hebben tot een verbeterd aanbod met meer toonaangevende internationale merken”.

“Deze samenwerking schiet overtuigend uit de startblokken en we zijn overtuigd dat het een succes zal worden”, vertelt Kevin Derycke, directeur van Burger Brands Belgium. “Bij de lancering van Burger King in België vorig jaar stelden klanten ons de vraag wanneer we een snelwegrestaurant zouden openen. Een hamburger is voor veel mensen immers de ultieme maaltijd tijdens een road trip. We zijn dan ook bijzonder blij dat we met EG Group zo snel op hun wens kunnen inspelen.”

In Nederland en Groot-Brittannië

EG Group, dat in Nederland en België bekend is van de Texaco- en Firezone-locaties, werkt al sinds 2006 samen met Burger King, onder meer in Groot-Brittannië en in Nederland. Beide bedrijven laten weten komende tijd op meer plekken, waaronder in België, locaties te willen openen. Het merendeel van de tankstations in de Benelux die nu nog de kleuren van Texaco of Firezone op de luifel hebben staan, worden komend jaar omgekleurd naar Esso. Die ombouwing heeft overigens alleen betrekking op het voorterrein en geen invloed op de shops.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Burger King opent eerste locatie langs snelweg in België | TankPro.nl

Burger King opent eerste locatie langs snelweg in België

Het eerste snelwegrestaurant van Burger King in België is dinsdag geopend in het Texaco-tankstation aan de E17 bij Kruibeke. De opening is een samenwerking tussen Burger Brands Belgium en de Britse EG Group, die het tankstation exploiteert. Beide partijen laten weten dat er voor komende tijd meer nieuwe locaties van de hamburgerketen langs de snelweg bij onze zuiderburen op de planning staan.

De nieuwe vestiging aan de E17 is het eerste Burger King-restaurant in Oost-Vlaanderen en brengt de teller van het aantal Belgische vestigingen op acht. Het snelwegrestaurant in Kruibeke werd de afgelopen weken grondig gerenoveerd en biedt met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante meter plaats aan 205 klanten. Het restaurant is uitgerust met zes bestelschermen en drie Coca-Cola Freestyle machines, waar klanten meer dan honderd frisdrankcombinaties zelf kunnen tappen.

Transformatie

Joris Janvier, commercieel manager Benelux bij EG Group, is blij met de samenwerking. “Bij EG Group streven we er voortdurend naar om bezoekers van onze tankstations een kwaliteitsvol totaalpakket aan te bieden, inclusief een gevarieerd voedsel- en drankenaanbod. De implementatie van Burger King-restaurants naast onze tankstations in België, sluit perfect aan bij onze missie om de transformatie van de Europese markt voor tankstations te versnellen, waardoor consumenten toegang hebben tot een verbeterd aanbod met meer toonaangevende internationale merken”.

“Deze samenwerking schiet overtuigend uit de startblokken en we zijn overtuigd dat het een succes zal worden”, vertelt Kevin Derycke, directeur van Burger Brands Belgium. “Bij de lancering van Burger King in België vorig jaar stelden klanten ons de vraag wanneer we een snelwegrestaurant zouden openen. Een hamburger is voor veel mensen immers de ultieme maaltijd tijdens een road trip. We zijn dan ook bijzonder blij dat we met EG Group zo snel op hun wens kunnen inspelen.”

In Nederland en Groot-Brittannië

EG Group, dat in Nederland en België bekend is van de Texaco- en Firezone-locaties, werkt al sinds 2006 samen met Burger King, onder meer in Groot-Brittannië en in Nederland. Beide bedrijven laten weten komende tijd op meer plekken, waaronder in België, locaties te willen openen. Het merendeel van de tankstations in de Benelux die nu nog de kleuren van Texaco of Firezone op de luifel hebben staan, worden komend jaar omgekleurd naar Esso. Die ombouwing heeft overigens alleen betrekking op het voorterrein en geen invloed op de shops.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.