25e vestiging Spar Express bij tankstation van Texaco geopend

De 25e tankshop van Spar Express bij een vestiging van Texaco is vrijdag geopend. Het gaat om een locatie in Krommenie-Zuid. Na een succesvolle pilotfase hebben Spar en EG Group overeenstemming bereikt over het ombouwen van 130 winkels. En er is meer werk aan de winkel voor de Britse exploitatieketen. Een groot deel van de tankstations die nu nog door het leven gaan in de kleuren van Texaco en Firezone wordt komend jaar omgekleurd naar Esso.

December vorig jaar maakten EG Group en Spar Nederland bekend dat 130 stations van Texaco in ons land, die in handen zijn van EG Group, een locatie van Spar Express krijgen. Komende tijd worden er elke week twee winkels omgebouwd. Begin 2019 moeten alle tankshops met de Spar-formule open zijn.

Het assortiment in de shops wordt niet op elke locatie hetzelfde, maar is afhankelijk van de plek van het tankstation. Spar stemt het assortiment van de Express-formule af op de lokale behoefte. Bij sommige stations ligt de nadruk vooral op convenience, bij andere kunnen klanten ook terecht voor een uitgebreider aanbod. De supermarktketen kent in het buitenland al veel winkels bij tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse winkels. De Spar Express-formule wordt in Nederland exclusief gebruikt in samenwerking met locaties van EG Group.

Subway-locaties

Ook sandwichformule Subway opende onlangs nieuwe vestigingen bij Texaco-stations. Het gaat om tankstations in Amsterdam-Noord en in Diemen. EG Group en Subway zijn een samenwerking met elkaar aangegaan voor het realiseren van restaurants bij diverse Texaco’s. Hoeveel locaties er in totaal bijkomen, is niet bekendgemaakt.

Het zijn enerverende tijden bij EG Group. Het bedrijf van de broers Mohsin en Zuber Issa en TDR Capital liet afgelopen tijd flink van zich horen. Het Britse bedrijf kreeg onlangs groen licht voor overname van alle 97 Esso-locaties van NRGValue. Eind vorig jaar werd bekend dat 130 Texaco-locaties in ons land een Spar Express in hun shop krijgen. In januari volgde het nieuws over de samenwerking met ExxonMobil en het omkleuren van het merendeel van de huidige ruim zeshonderd Texaco- en Firezone-stations naar het Esso-merk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.