EG Group opent 130 winkels van Spar express bij tankstations Texaco

Supermarktketen Spar en exploitatiemaatschappij EG Group gaan 130 locaties van Spar express openen bij Texaco-tankstations in Nederland. Dat maakten beide bedrijven donderdag bekend. Het plan is om elke week twee vestigingen om te bouwen om zodoende uiterlijk medio 2019 klaar te zijn. 

Begin 2017 is Spar Nederland samen met EG Group, de exploitatiemaatschappij van Texaco-tankstations in de Benelux, gestart met deze formule die zich richt op winkels bij tankstations. Vanaf begin 2018 wordt gestart met het ombouwen van alle 130 vestigingen, deze worden voorzien van een Spar express-winkel.

Assortiment

Het Spar-assortiment in de winkel is afhankelijk van de locatie van het tankstation. Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations in de buurt.

Spar heeft in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Spar express-winkels. De locaties van Spar express worden in Nederland exclusief gebruikt in  samenwerking met tankstations van EG Group.

Sterk retailmerk

Jack Dolman, managing director van EG Retail Benelux: “Met Spar express voegen we een sterk en modern retailmerk toe dat een sterke focus heeft op convenience. Samen met onze andere merkpartners zoals Subway en Lavazza, bieden we een sterke propositie aan, wat de moderne consument mag verwachten van een tankstation in Nederland”.

Ook Spar is verheugd met de samenwerking. Sjaak Kranendonk, algemeen directeur Spar Nederland: “Met EG Group hebben we een ambitieuze partner die vertrouwen heeft in sterke merken om hun tankstations relevanter te maken. Met deze samenwerking voegen we minimaal 130 vestigingen toe waardoor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het Spar-merk zal groeien”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.