Sigaretten zijn in 2021 bijna 50 cent duurder

De prijs van een pakje sigaretten zal komende jaren flink stijgen. Het nieuwe kabinet gaat de accijns in stappen verder opschroeven. Daardoor betalen klanten in 2021 voor een pakje van twintig sigaretten 49 cent meer dan op dit moment. Dat meldt Nu.nl.

Dat de prijs van tabak komende jaren gaat stijgen, was al bekend. Vanaf april volgend jaar betalen klanten per pakje sigaretten 17 cent meer accijns dan op dit moment. Het Kabinet Rutte III wil de belasting ook de jaren erna blijven verhogen. Dat liet de nieuwe staatssecretaris Menno Snel van Financiën dinsdag aan de Tweede Kamer weten. Tot 2021 stijgen de accijnzen met 41 cent. Samen met de btw die over sigaretten wordt berekend, betekent dat een prijstoename van in totaal 49 cent.

De nieuwe regering wil het aantal rokers in ons land omlaag krijgen. Een van de manieren om dat voor elkaar te krijgen, is het verhogen van de prijs van tabak. En er volgen komende jaren meer maatregelen. De sector krijgt onder meer te maken met verscherpte regelgeving. Vanaf 2022 is het niet langer toegestaan om sigaretten en shag bij tankstations in het zicht te leggen. Ook tabaksautomaten zijn vanaf dan niet langer toegestaan.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sigaretten zijn in 2021 bijna 50 cent duurder | TankPro.nl

Sigaretten zijn in 2021 bijna 50 cent duurder

De prijs van een pakje sigaretten zal komende jaren flink stijgen. Het nieuwe kabinet gaat de accijns in stappen verder opschroeven. Daardoor betalen klanten in 2021 voor een pakje van twintig sigaretten 49 cent meer dan op dit moment. Dat meldt Nu.nl.

Dat de prijs van tabak komende jaren gaat stijgen, was al bekend. Vanaf april volgend jaar betalen klanten per pakje sigaretten 17 cent meer accijns dan op dit moment. Het Kabinet Rutte III wil de belasting ook de jaren erna blijven verhogen. Dat liet de nieuwe staatssecretaris Menno Snel van Financiën dinsdag aan de Tweede Kamer weten. Tot 2021 stijgen de accijnzen met 41 cent. Samen met de btw die over sigaretten wordt berekend, betekent dat een prijstoename van in totaal 49 cent.

De nieuwe regering wil het aantal rokers in ons land omlaag krijgen. Een van de manieren om dat voor elkaar te krijgen, is het verhogen van de prijs van tabak. En er volgen komende jaren meer maatregelen. De sector krijgt onder meer te maken met verscherpte regelgeving. Vanaf 2022 is het niet langer toegestaan om sigaretten en shag bij tankstations in het zicht te leggen. Ook tabaksautomaten zijn vanaf dan niet langer toegestaan.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.