Lekkerland lanceert nieuwe foodserviceformule met acht bouwstenen

Lekkerland heeft een nieuwe foodserviceformule gelanceerd, waarbij dealers van tankstations zelf kunnen kiezen welke bouwstenen ze wel en niet willen gebruiken. Het concept, genaamd Punto Gusto, is in meerdere stijlen toe te passen, laten de ontwikkelaars weten.

De formule van Lekkerland bestaat uit acht bouwstenen, waaruit ondernemers zelf een keuze kunnen maken. Het gaat om:

  • De Punto Gusto-uitstraling,
  • Het assortiment en de recepturen,
  • Het operationeel handboek
  • Training en support
  • Analyse en advies
  • Meubilair en materialen
  • Promoties
  • Apparatuur

“Heeft de ondernemer geen behoefte aan apparatuur, maar wel aan training en recepturen? Geen probleem, bij Punto Gusto laten wij de keuze bij de ondernemer”, aldus Lekkerland.

Elke tankshop is anders

Met de nieuwe foodserviceformule wil de groothandel elke afzonderlijke tankshop bedienen. Geen locatie is immers hetzelfde. Lekkerland helpt ondernemers bij het in kaart brengen van de omgeving. “Deze is namelijk bepalend voor de uiteindelijke eetkeuze van de gasten. Vervolgens bepalen we het relevante assortiment, de prijzen en de inzet van het personeel.”

Ook de promoties, marketingcommunicatie en winkeluitstraling worden afgestemd op de doelgroep. Een ander voordeel van de formule voor dealers is dat er geen franchise-fee betaald hoeft te worden voor het gebruik van de formule, maar alleen een bijdrage voor de diensten en producten die daadwerkelijk worden afgenomen.

Primeur voor Shell-station De Rijp

Shell-station De Rijp, vlakbij Amsterdam, is één van de stations die met het concept van Lekkerland aan de slag gingen. Eigenaar Rik van den Bosch liet zijn tankstation volledig onder handen nemen en koos voor zijn shop voor de Punto Gusto-formule. Van den Bosch vindt dat de nadruk van tankstation-ondernemers met het oog op de toekomst veel meer op het foodgedeelte moet komen te liggen. Het concept van Lekkerland sluit volgens de ondernemer perfect aan bij zijn wensen en eisen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.