Total rolt modulair COSIE-shopconcept uit bij dealers

persoon

Total gaat zijn nieuwe shopconcept voortaan ook aanbieden aan dealers. Op de Tankstation Vakbeurs in Houten staat de officiële dealerlancering van het COSIE-concept op het programma. Deze shopformule is modulair opgebouwd, waardoor ondernemers ook ervoor kunnen kiezen om uitsluitend enkele onderdelen op hun eigen station over te nemen. In de Aurora-locatie langs de A4 bij Leiderdorp, een van de paradepaardjes van Total Nederland, krijgt de redactie van TankPro alvast een voorproefje.

Hoe ziet het tankstation van de toekomst eruit? Dat is een vraag waar Frits Morrema (manager shop, food & services) en Geert Houbrechts (directeur retail) zich voor Total Nederland dagelijks over buigen. “De wereld gaat komende jaren veranderen. Daarvan ben ik overtuigd. De tankshop wordt belangrijker dan ooit. En daar moeten wij nu al op inspelen, door flink in te zetten op de shop”, vindt Houbrechts.

Investeren in je tankshop

De afkorting COSIE staat voor Coffee, Sandwich, Inspiration en Experience. “Dit Engelse woord komt in onze ogen het dichtst in de buurt van het woord gezellig. En dat is precies de sfeer die we willen creëren in onze shops. Daar kunnen voortaan dus ook de dealers van profiteren”, legt Morrema uit.

Total Nederland heeft afgelopen tijd al flink wat ‘company owned’ shops onder handen genomen en in de nieuwe stijl uitgevoerd. En er volgen er meer. De tankshop is veel meer dan een locatie om brandstof af te rekenen en even snel een impulsaankoop te doen. “Dat willen we met ons nieuwe concept laten zien.”

Geert Houbrechts (links op de foto) en Frits Morrema.

Geen franchise-constructie

Het nieuwe shopconcept dat dealers kunnen afnemen, is geen franchise-constructie, benadrukt Houbrechts. “Daarbij zit je in een keurslijf en moet je alles verplicht afnemen. Ook betaal je in dat geval nog een vergoeding over je inkomsten. Dat is hier niet aan de orde. Als dealer bepaal je voor honderd procent zelf welke onderdelen of zaken je wel en niet wilt. Van de bakery tot de muziek, van de schermen in de shop tot de meubels waarop de gasten kunnen zitten.”

Advies en training

Total adviseert bij het kiezen van de juiste onderdelen en het samenstellen van een optimaal vloer- en schappenplan. Morrema: “Ook voor de training van personeel kunnen dealers bij ons aankloppen. Kortom, ze kunnen gebruikmaken van alle kennis die wij in huis hebben en de investeringen die wij hebben gedaan. Daardoor wordt het realiseren van een goede shop voor zelfstandige dealers een stuk eenvoudiger en betaalbaarder.”

Lego-blokjes

Daarnaast wordt flink ingezet op lokale producten. Ook aan voldoende zitplekken waar gasten rustig kunnen ontspannen, is gedacht. Wat verder opvalt is de strakke kleding van het personeel. De grote schermen waarop het assortiment van de bakery in de huisstijl terug te vinden is, ziet er bovendien fraai uit. Morrema vergelijkt de indeling van de winkel met een bouwpakket van Lego-blokjes. “Alles is modulair en eenvoudig naar de wens van de dealer aan te passen. Geen shop is hetzelfde. Per locatie kan op maat de perfecte indeling worden gekozen.”

Geschikt voor elke shop

Geert Houbrechts: “We hebben dit concept zo ontwikkeld dat het geschikt is voor elke shop. Je koopt als dealer alleen de producten die je echt nodig hebt en zoekt daarbij naar de optimale aansluiting bij je klant. Dat kunnen wij niet bepalen. Als zelfstandige dealer weet je als geen ander waar de behoeften liggen van je gasten. Wij willen onze dealers vervolgens helpen om de perfecte shop te realiseren.”

Total Nederland is als exposant aanwezig op de Tankstation Vakbeurs. Daar kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de activiteiten van het bedrijf en het nieuwe shopconcept. Kijk voor het overige exposantenaanbod op www.tankstationvakbeurs.nl/vakbeurs/ of schrijf meteen in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total rolt modulair COSIE-shopconcept uit bij dealers | TankPro.nl

Total rolt modulair COSIE-shopconcept uit bij dealers

persoon

Total gaat zijn nieuwe shopconcept voortaan ook aanbieden aan dealers. Op de Tankstation Vakbeurs in Houten staat de officiële dealerlancering van het COSIE-concept op het programma. Deze shopformule is modulair opgebouwd, waardoor ondernemers ook ervoor kunnen kiezen om uitsluitend enkele onderdelen op hun eigen station over te nemen. In de Aurora-locatie langs de A4 bij Leiderdorp, een van de paradepaardjes van Total Nederland, krijgt de redactie van TankPro alvast een voorproefje.

Hoe ziet het tankstation van de toekomst eruit? Dat is een vraag waar Frits Morrema (manager shop, food & services) en Geert Houbrechts (directeur retail) zich voor Total Nederland dagelijks over buigen. “De wereld gaat komende jaren veranderen. Daarvan ben ik overtuigd. De tankshop wordt belangrijker dan ooit. En daar moeten wij nu al op inspelen, door flink in te zetten op de shop”, vindt Houbrechts.

Investeren in je tankshop

De afkorting COSIE staat voor Coffee, Sandwich, Inspiration en Experience. “Dit Engelse woord komt in onze ogen het dichtst in de buurt van het woord gezellig. En dat is precies de sfeer die we willen creëren in onze shops. Daar kunnen voortaan dus ook de dealers van profiteren”, legt Morrema uit.

Total Nederland heeft afgelopen tijd al flink wat ‘company owned’ shops onder handen genomen en in de nieuwe stijl uitgevoerd. En er volgen er meer. De tankshop is veel meer dan een locatie om brandstof af te rekenen en even snel een impulsaankoop te doen. “Dat willen we met ons nieuwe concept laten zien.”

Geert Houbrechts (links op de foto) en Frits Morrema.

Geen franchise-constructie

Het nieuwe shopconcept dat dealers kunnen afnemen, is geen franchise-constructie, benadrukt Houbrechts. “Daarbij zit je in een keurslijf en moet je alles verplicht afnemen. Ook betaal je in dat geval nog een vergoeding over je inkomsten. Dat is hier niet aan de orde. Als dealer bepaal je voor honderd procent zelf welke onderdelen of zaken je wel en niet wilt. Van de bakery tot de muziek, van de schermen in de shop tot de meubels waarop de gasten kunnen zitten.”

Advies en training

Total adviseert bij het kiezen van de juiste onderdelen en het samenstellen van een optimaal vloer- en schappenplan. Morrema: “Ook voor de training van personeel kunnen dealers bij ons aankloppen. Kortom, ze kunnen gebruikmaken van alle kennis die wij in huis hebben en de investeringen die wij hebben gedaan. Daardoor wordt het realiseren van een goede shop voor zelfstandige dealers een stuk eenvoudiger en betaalbaarder.”

Lego-blokjes

Daarnaast wordt flink ingezet op lokale producten. Ook aan voldoende zitplekken waar gasten rustig kunnen ontspannen, is gedacht. Wat verder opvalt is de strakke kleding van het personeel. De grote schermen waarop het assortiment van de bakery in de huisstijl terug te vinden is, ziet er bovendien fraai uit. Morrema vergelijkt de indeling van de winkel met een bouwpakket van Lego-blokjes. “Alles is modulair en eenvoudig naar de wens van de dealer aan te passen. Geen shop is hetzelfde. Per locatie kan op maat de perfecte indeling worden gekozen.”

Geschikt voor elke shop

Geert Houbrechts: “We hebben dit concept zo ontwikkeld dat het geschikt is voor elke shop. Je koopt als dealer alleen de producten die je echt nodig hebt en zoekt daarbij naar de optimale aansluiting bij je klant. Dat kunnen wij niet bepalen. Als zelfstandige dealer weet je als geen ander waar de behoeften liggen van je gasten. Wij willen onze dealers vervolgens helpen om de perfecte shop te realiseren.”

Total Nederland is als exposant aanwezig op de Tankstation Vakbeurs. Daar kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de activiteiten van het bedrijf en het nieuwe shopconcept. Kijk voor het overige exposantenaanbod op www.tankstationvakbeurs.nl/vakbeurs/ of schrijf meteen in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.