Kabinet verhoogt accijns pakje sigaretten met 17 cent

De prijs voor een pakje sigaretten gaat in het voorjaar van 2018 verder omhoog. Dat meldt De Telegraaf. Op een pakje van twintig sigaretten betalen rokers vanaf april volgend jaar 17 eurocent extra accijns.

De prijsverhoging die per april ingevoerd gaat worden, is pas het begin. Het nieuwe kabinet wil door het verhogen van de accijns op sigaretten en shag het aantal rokers in ons land flink terugdringen. Ook moet de prijsstijging voor jongeren een belemmering vormen om te starten met roken. Komende jaren willen de vier partijen van Rutte III de heffing op tabak nog verder verhogen, tot 200 miljoen euro per jaar extra.

De informatie is afkomstig van het ministerie van Financiën. De kersverse staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, stuurde een toelichting naar de Tweede Kamer naar aanleiding van de belastingplannen van het Kabinet Rutte III.

Sigaretten uit het zicht

Het verhogen van de accijns is een van de middelen waarmee de overheid het roken wil uitbannen. Vanaf 2022 mogen sigaretten en shag bij tankstations en andere verkoopkanalen bovendien niet langer in het zicht liggen. Ook worden tabaksautomaten over vijf jaar verboden.

Workshop op Tankstation Vakbeurs

Welke plannen heeft de Nederlandse overheid voor de verkoop van tabak en wat betekent dat voor tankstations? Tijdens de Tankstation Vakbeurs besteedt Branchevereniging BETA in een workshop uitgebreid aandacht aan dit thema. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.tankstationvakbeurs.nl/workshops.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kabinet verhoogt accijns pakje sigaretten met 17 cent | TankPro.nl

Kabinet verhoogt accijns pakje sigaretten met 17 cent

De prijs voor een pakje sigaretten gaat in het voorjaar van 2018 verder omhoog. Dat meldt De Telegraaf. Op een pakje van twintig sigaretten betalen rokers vanaf april volgend jaar 17 eurocent extra accijns.

De prijsverhoging die per april ingevoerd gaat worden, is pas het begin. Het nieuwe kabinet wil door het verhogen van de accijns op sigaretten en shag het aantal rokers in ons land flink terugdringen. Ook moet de prijsstijging voor jongeren een belemmering vormen om te starten met roken. Komende jaren willen de vier partijen van Rutte III de heffing op tabak nog verder verhogen, tot 200 miljoen euro per jaar extra.

De informatie is afkomstig van het ministerie van Financiën. De kersverse staatssecretaris van Financiën, Menno Snel, stuurde een toelichting naar de Tweede Kamer naar aanleiding van de belastingplannen van het Kabinet Rutte III.

Sigaretten uit het zicht

Het verhogen van de accijns is een van de middelen waarmee de overheid het roken wil uitbannen. Vanaf 2022 mogen sigaretten en shag bij tankstations en andere verkoopkanalen bovendien niet langer in het zicht liggen. Ook worden tabaksautomaten over vijf jaar verboden.

Workshop op Tankstation Vakbeurs

Welke plannen heeft de Nederlandse overheid voor de verkoop van tabak en wat betekent dat voor tankstations? Tijdens de Tankstation Vakbeurs besteedt Branchevereniging BETA in een workshop uitgebreid aandacht aan dit thema. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.tankstationvakbeurs.nl/workshops.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.