KIES Professioneel biedt maatwerk met Miele-wasmachines bij tankstations

KIES Professioneel plaatste vorig jaar drie professionele textielwasmachines bij een Texaco-station in Woerden. Opvallend hierbij was dat de betreffende ondernemers, Ad Benschop en Henk van Os, de machines en bijbehorende drogers lieten plaatsen in de shop. “Ze willen de wasmachine gebruiken om mensen de tankshop in te krijgen”, zegt Arnout Schoonderbeek (zie foto), mede-eigenaar van KIES. “Als je de machines buiten plaatst, bijvoorbeeld op het voorterrein, is de kans groot dat de wasklanten de shop helemaal niet in komen. Dan heb je dus geen aanvullende bestedingen en klantcontact.”

KIES is sinds enige tijd actief in de Nederlandse petrolbranche. Naast tankstations levert het bedrijf ook aan andere sectoren, bijvoorbeeld zorginstellingen, bakkerijen, maneges en grote wasserijen. “We richten ons uitsluitend op de business-to-business markt, waarbij we echt maatwerk willen bieden aan onze klanten. Hiermee onderscheiden wij ons duidelijk van de partijen die zich ook op de particuliere markt richten.”

Woerden

De tankstation-ondernemers in Woerden hebben gekozen voor drie wasmachines en drie drogers. Deze zijn in de linkerwand van de tankshop verwerkt, gezien vanaf de ingang. Boven de machines staat een grote afbeelding van een wastrommel. Deze afbeelding komt boven de schappen uit en is daardoor vanuit vrijwel de gehele shop te zien.” De architect die de tankshop heeft ontworpen, ontwierp ook de ombouw van de machines.

“Je ziet dat veel klanten in eerste instantie vooral spullen wassen die ze thuis niet of moeilijk in de wasmachine kunnen doen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld gordijnen of dekbedden. Als ze eenmaal hebben gemerkt hoe handig het is, komen ze vaak langs met andere was. Bijvoorbeeld als ze terugkomen van vakantie. Dan hebben ze natuurlijk veel wasgoed en binnen een uurtje zijn ze klaar. In de tussentijd kunnen ze dan mooi gebruikmaken van de andere voorzieningen van de tankshop, bijvoorbeeld de koffie of een vers broodje”, legt Schoonderbeek uit.

Ook kan het handig zijn voor woon-werkverkeer. ’Er is bij dit station namelijk ook een wasdienst, waarbij je simpelweg je wasgoed afgeeft en het personeel vervolgens zorgt dat het gewassen wordt. Als de klant ’s avonds weer terugkomt van zijn werk, ligt de schone en droge was al klaar. En als hij honger heeft, kan hij meteen een avondmaaltijd bestellen en ter plekke opeten.”

Miele

KIES gaat voor ‘immer besser’ en is actief in de petrolbranche als dealer namens Miele Professional. De machines in Woerden zijn dan ook van de Duitse producent. “Het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Dit zorgt voor bedrijfszekerheid en straalt positief af op de rest van de onderneming. Er wordt veel gevraagd van de machines, dus dan moet het goede kwaliteit zijn. En daar staat Miele om bekend. Je kunt wel kiezen voor een goedkope machine, maar daar krijg je vaak na een jaar al problemen mee”, legt Schoonderbeek uit.

Lopen tankstations niet het risico dat als je de machines binnen plaatst, het snel vies wordt in de shop. “Dat valt wel mee. Ten eerste hoeven klanten niet zelf met waspoeder of wasmiddel in de weer. De hoeveelheden zijn al afgemeten. Daarnaast is in Woerden de machine geplaatst bij een afrekencounter. Dus het personeel kan de plek continu in de gaten houden.”

Klanten

“Klanten moesten in het begin ook altijd eerst naar de kassa toe om een wasmunt te halen. Als er een klant kwam met een baal vieze was, wat ook rommel achterliet in de shop, kon hij of zij daar meteen op worden aangesproken. Met de rommel rondom de machines viel het dus reuze mee, weet men inmiddels uit ervaring. Daardoor kan er nu ook rechtstreeks bij de machines op het betaalsysteem afgerekend worden. Daarnaast is er het voordeel dat je bij slecht weer toch comfortabel binnen de was kunt doen.”

Ondernemers die met de machines van KIES willen werken, hoeven zeker niet standaard drie was- en droogsets aan te schaffen. “Als een exploitant wil beginnen met één set, is dat ook prima. Dan is een vloeroppervlakte van 70×70 centimeter nodig, samen met een toe- en afvoer van water en stroom.” KIES verzorgt niet alleen de levering van de machines en de maatwerk ombouw, maar neemt ook service en onderhoud voor zijn rekening .

KIES Professioneel is als exposant aanwezig op de Tankstation Vakbeurs. Daar kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de activiteiten van het bedrijf. Kijk voor het overige exposantenaanbod op www.tankstationvakbeurs.nl/vakbeurs/ of schrijf meteen in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

KIES Professioneel biedt maatwerk met Miele-wasmachines bij tankstations | TankPro.nl

KIES Professioneel biedt maatwerk met Miele-wasmachines bij tankstations

KIES Professioneel plaatste vorig jaar drie professionele textielwasmachines bij een Texaco-station in Woerden. Opvallend hierbij was dat de betreffende ondernemers, Ad Benschop en Henk van Os, de machines en bijbehorende drogers lieten plaatsen in de shop. “Ze willen de wasmachine gebruiken om mensen de tankshop in te krijgen”, zegt Arnout Schoonderbeek (zie foto), mede-eigenaar van KIES. “Als je de machines buiten plaatst, bijvoorbeeld op het voorterrein, is de kans groot dat de wasklanten de shop helemaal niet in komen. Dan heb je dus geen aanvullende bestedingen en klantcontact.”

KIES is sinds enige tijd actief in de Nederlandse petrolbranche. Naast tankstations levert het bedrijf ook aan andere sectoren, bijvoorbeeld zorginstellingen, bakkerijen, maneges en grote wasserijen. “We richten ons uitsluitend op de business-to-business markt, waarbij we echt maatwerk willen bieden aan onze klanten. Hiermee onderscheiden wij ons duidelijk van de partijen die zich ook op de particuliere markt richten.”

Woerden

De tankstation-ondernemers in Woerden hebben gekozen voor drie wasmachines en drie drogers. Deze zijn in de linkerwand van de tankshop verwerkt, gezien vanaf de ingang. Boven de machines staat een grote afbeelding van een wastrommel. Deze afbeelding komt boven de schappen uit en is daardoor vanuit vrijwel de gehele shop te zien.” De architect die de tankshop heeft ontworpen, ontwierp ook de ombouw van de machines.

“Je ziet dat veel klanten in eerste instantie vooral spullen wassen die ze thuis niet of moeilijk in de wasmachine kunnen doen. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld gordijnen of dekbedden. Als ze eenmaal hebben gemerkt hoe handig het is, komen ze vaak langs met andere was. Bijvoorbeeld als ze terugkomen van vakantie. Dan hebben ze natuurlijk veel wasgoed en binnen een uurtje zijn ze klaar. In de tussentijd kunnen ze dan mooi gebruikmaken van de andere voorzieningen van de tankshop, bijvoorbeeld de koffie of een vers broodje”, legt Schoonderbeek uit.

Ook kan het handig zijn voor woon-werkverkeer. ’Er is bij dit station namelijk ook een wasdienst, waarbij je simpelweg je wasgoed afgeeft en het personeel vervolgens zorgt dat het gewassen wordt. Als de klant ’s avonds weer terugkomt van zijn werk, ligt de schone en droge was al klaar. En als hij honger heeft, kan hij meteen een avondmaaltijd bestellen en ter plekke opeten.”

Miele

KIES gaat voor ‘immer besser’ en is actief in de petrolbranche als dealer namens Miele Professional. De machines in Woerden zijn dan ook van de Duitse producent. “Het is belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Dit zorgt voor bedrijfszekerheid en straalt positief af op de rest van de onderneming. Er wordt veel gevraagd van de machines, dus dan moet het goede kwaliteit zijn. En daar staat Miele om bekend. Je kunt wel kiezen voor een goedkope machine, maar daar krijg je vaak na een jaar al problemen mee”, legt Schoonderbeek uit.

Lopen tankstations niet het risico dat als je de machines binnen plaatst, het snel vies wordt in de shop. “Dat valt wel mee. Ten eerste hoeven klanten niet zelf met waspoeder of wasmiddel in de weer. De hoeveelheden zijn al afgemeten. Daarnaast is in Woerden de machine geplaatst bij een afrekencounter. Dus het personeel kan de plek continu in de gaten houden.”

Klanten

“Klanten moesten in het begin ook altijd eerst naar de kassa toe om een wasmunt te halen. Als er een klant kwam met een baal vieze was, wat ook rommel achterliet in de shop, kon hij of zij daar meteen op worden aangesproken. Met de rommel rondom de machines viel het dus reuze mee, weet men inmiddels uit ervaring. Daardoor kan er nu ook rechtstreeks bij de machines op het betaalsysteem afgerekend worden. Daarnaast is er het voordeel dat je bij slecht weer toch comfortabel binnen de was kunt doen.”

Ondernemers die met de machines van KIES willen werken, hoeven zeker niet standaard drie was- en droogsets aan te schaffen. “Als een exploitant wil beginnen met één set, is dat ook prima. Dan is een vloeroppervlakte van 70×70 centimeter nodig, samen met een toe- en afvoer van water en stroom.” KIES verzorgt niet alleen de levering van de machines en de maatwerk ombouw, maar neemt ook service en onderhoud voor zijn rekening .

KIES Professioneel is als exposant aanwezig op de Tankstation Vakbeurs. Daar kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over de activiteiten van het bedrijf. Kijk voor het overige exposantenaanbod op www.tankstationvakbeurs.nl/vakbeurs/ of schrijf meteen in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.