Texaco start pilot met Febo-snackwand bij snelwegstation

Texaco Neerduist langs de A1 is sinds maandag 25 september voorzien van een Febo-snackwand. Bij bewezen succes wordt de Febo Express-formule verder uitgerold op snelweglocaties van Texaco in Nederland. Dat hebben beide bedrijven maandag bekendgemaakt. De snackmuur is 24 uur per dag geopend en heeft een breed aanbod van warme producten.

De zogenaamde snackwand wordt voor een periode van minimaal zes maanden getest. Het tankstation wordt voorzien van de wand, bestaande uit zes loketautomaten. Het assortiment bestaat uit een rundvleeskroket, satékroket, speciaaltje, kaassoufflé, frikadel, bami en grillburger.

Van ontbijt tot diner

Tijdens de pilot zal het assortiment getest worden om te bepalen welke producten het beste aanslaan bij het bezoekende publiek. “Texaco Neerduist is een ideale locatie, waar dagelijks vele reizigers voorbij komen die even snel een snack willen halen. Door toevoeging van Febo-producten biedt Texaco voor elk eetmoment, van ontbijt tot en met diner, een vers en smaakvol aanbod waarbij gemak centraal staat”, zegt Joris Janvier, commercieel manager bij EFR Group, het bedrijf achter de Texaco-stations.

Alle Febo-producten worden dagelijks vers gemaakt. “De kroket die je uit de muur trekt, is diezelfde ochtend gemaakt. Niets wordt ingevroren”, meldt het bedrijf. “We trekken iedere dag zelf bouillon van verse groenten, specerijen en Hollands rundvlees voor in de beroemde kroketten. Dit gebeurt onder toeziend oog van directeur Dennis de Borst, de kleinzoon van oprichter Johan de Borst, en aan de hand van traditionele familierecepten. Het waarborgen van die kwaliteit en ambacht is zo belangrijk voor het bedrijf, dat aanbiedingen om vestigingen in het buitenland te openen steevast worden afgeslagen.”

Aalsmeer

Texaco Neerduist is niet de eerste plek waar producten van Febo te vinden zijn. Vorig jaar startte de Aalsmeerse ondernemer Ger Loogman op zijn tankstation met een shop-in-shop van het snackbedrijf. Een samenwerking waar de Noord-Hollander zeer tevreden over is, vertelde hij onlangs aan zusterblad CarwashPro.

De samenwerking van EFR met Febo staat zeker niet op zichzelf. Steeds meer tankstationbedrijven gaan verbindingen een met bekende foodretailers. Bekijk hieronder een overzicht van diverse samenwerkingen uit de afgelopen jaren:

Nederland:

België:

Duitsland:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.