NRGValue start met deegconcept bij foodformule QICHI

NRGValue is bij zijn vernieuwde tankstation aan de A13 gestart met een nieuw deegconcept. Eerder dit jaar bouwde de tankstation-exploitant de shop bij het Esso-station Ruyven om naar de QICHI-formule, waarin ter plekke bereide producten centraal staan.

Het nieuwe deegconcept wordt geleverd door specialist in broodproducten Danvo. Het ontwikkelde een divers assortiment diepgevroren en voor-gemodelleerde desem deegstukken, schrijft vakblad Bakkerswereld. De producten hoeven niet eerst te rijzen, want na het ontdooien kunnen ze meteen gebakken worden. Ook kunnen ze na ontdooiing nog enkele dagen in de koeling blijven liggen. Voordeel daarvan is dat derving tot een minimum wordt beperkt.

Tankshops

NRGValue nam twee jaar geleden ongeveer honderd bemande Esso-vestigingen over van ExxonMobil. In een interview gaf topman Ramon Mendes de Leon destijds in een interview met vakblad TankPro aan dat de tankshops een zeer belangrijk onderdeel zouden worden van de toekomststrategie.

Dat blijkt wel uit het twee maanden geleden gepresenteerde QICHI-concept. Daar werd alles uit de kast gehaald om de klanten een versbeleving te geven. Zo is er een barbecue aanwezig en wordt ter plekke sushi gemaakt. Tevens is vers brood een belangrijke pijler van de formule en staan er hosts bij de ingang om de bezoekers welkom te heten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.