Contactloos betalen met ING betaalpas

Eén op de drie pinbetalingen gebeurt contactloos

Foto: ING

Uit cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat een derde van alle pintransacties in juni van dit jaar contactloos is gedaan. Dit is een grote stijging ten opzichte van januari, toen nog maar één op de vier pinbetalingen werd gedaan zonder een pincode in te toetsen. Het contactloos betalen blijft dus aan populariteit winnen. In totaal werden in juni 113 miljoen transacties gedaan.

In totaal zijn al meer dan 1,3 miljard contactloze betalingen verricht in Nederland sinds deze betaaloptie mogelijk is gemaakt. Afgelopen maart werd de miljardste betaling gedaan in een bloemenkiosk in de randstad. Bij het contactloos betalen hoeft bij bedragen tot 25 euro geen pincode te worden ingetoetst.

Het betalen met NFC-chip in de mobiele telefoon, een andere variant op het contactloos betalen, wint ook steeds meer terrein. Momenteel gebeurt dit met zo’n 270.000 telefoons, dit is 70.000 meer dan in januari van afgelopen jaar. Betaalvereniging Nederland verwacht dat dit er zo’n 400.000 worden tegen het einde van dit jaar.

Tankstations

De snelheid die het contactloos betalen met zich meebrengt, is zeker voor tankstations erg handig. Geen pincode betekent automatisch dat sneller kan worden afgerekend bij de kassa. Vooral bij kleine bedragen verlaagt het de drempel om even snel iets mee te pakken uit de shop. In tegenstelling tot de oudere pinapparaten hoeft bij de modernere varianten niet perse de pincode te worden ingevoerd. Voor sommigen is het zelfs mogelijk om via de mobiele telefoon contactloos te betalen, een andere ontwikkeling die in opmars is.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eén op de drie pinbetalingen gebeurt contactloos | TankPro.nl
Contactloos betalen met ING betaalpas

Eén op de drie pinbetalingen gebeurt contactloos

Foto: ING

Uit cijfers van Betaalvereniging Nederland blijkt dat een derde van alle pintransacties in juni van dit jaar contactloos is gedaan. Dit is een grote stijging ten opzichte van januari, toen nog maar één op de vier pinbetalingen werd gedaan zonder een pincode in te toetsen. Het contactloos betalen blijft dus aan populariteit winnen. In totaal werden in juni 113 miljoen transacties gedaan.

In totaal zijn al meer dan 1,3 miljard contactloze betalingen verricht in Nederland sinds deze betaaloptie mogelijk is gemaakt. Afgelopen maart werd de miljardste betaling gedaan in een bloemenkiosk in de randstad. Bij het contactloos betalen hoeft bij bedragen tot 25 euro geen pincode te worden ingetoetst.

Het betalen met NFC-chip in de mobiele telefoon, een andere variant op het contactloos betalen, wint ook steeds meer terrein. Momenteel gebeurt dit met zo’n 270.000 telefoons, dit is 70.000 meer dan in januari van afgelopen jaar. Betaalvereniging Nederland verwacht dat dit er zo’n 400.000 worden tegen het einde van dit jaar.

Tankstations

De snelheid die het contactloos betalen met zich meebrengt, is zeker voor tankstations erg handig. Geen pincode betekent automatisch dat sneller kan worden afgerekend bij de kassa. Vooral bij kleine bedragen verlaagt het de drempel om even snel iets mee te pakken uit de shop. In tegenstelling tot de oudere pinapparaten hoeft bij de modernere varianten niet perse de pincode te worden ingevoerd. Voor sommigen is het zelfs mogelijk om via de mobiele telefoon contactloos te betalen, een andere ontwikkeling die in opmars is.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.