België overweegt accijnsheffing op e-sigaret

Elektronische sigaretten worden mogelijk extra belast in België. Op dit moment wordt er al btw op geheven, maar de zuiderburen overwegen om daar accijns aan toe te voegen. Daarmee wil de Belgische regering gebruik onder jongeren tegengaan. In de meeste Europese landen wordt nog niet of nauwelijks accijns geheven op e-sigaretten. Wel wordt hier in Europees verband over gesproken.

Het product wint aan populariteit onder Belgische jongeren en een extra belastingheffing zou het gebruik terug moeten dringen, denkt de partij N-VA. Weliswaar wordt de e-sigaret door velen gezien als minder schadelijk dan reguliere tabak. Maar het kan ook een opstapje zijn naar het echte roken.

Invoering

De huidige minister van Financiën Johan van Overtveldt (ook van de N-VA) is momenteel al bezig met een voorstel voor accijnsheffing op elektronische sigaretten. Dat schrijven diverse Belgische media. Hoe lang het precies duurt voordat de accijnsmaatregel bij de zuiderburen wordt ingevoerd, is nog niet duidelijk.

De partij wil niet stoppen bij een accijnsheffing. Het wil ook een verbod op smaakjes voor nicotinehoudende vloeistoffen. Deze smaakjes zouden namelijk de e-sigaretten aantrekkelijker maken voor degenen die geen reguliere tabak roken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

België overweegt accijnsheffing op e-sigaret | TankPro.nl

België overweegt accijnsheffing op e-sigaret

Elektronische sigaretten worden mogelijk extra belast in België. Op dit moment wordt er al btw op geheven, maar de zuiderburen overwegen om daar accijns aan toe te voegen. Daarmee wil de Belgische regering gebruik onder jongeren tegengaan. In de meeste Europese landen wordt nog niet of nauwelijks accijns geheven op e-sigaretten. Wel wordt hier in Europees verband over gesproken.

Het product wint aan populariteit onder Belgische jongeren en een extra belastingheffing zou het gebruik terug moeten dringen, denkt de partij N-VA. Weliswaar wordt de e-sigaret door velen gezien als minder schadelijk dan reguliere tabak. Maar het kan ook een opstapje zijn naar het echte roken.

Invoering

De huidige minister van Financiën Johan van Overtveldt (ook van de N-VA) is momenteel al bezig met een voorstel voor accijnsheffing op elektronische sigaretten. Dat schrijven diverse Belgische media. Hoe lang het precies duurt voordat de accijnsmaatregel bij de zuiderburen wordt ingevoerd, is nog niet duidelijk.

De partij wil niet stoppen bij een accijnsheffing. Het wil ook een verbod op smaakjes voor nicotinehoudende vloeistoffen. Deze smaakjes zouden namelijk de e-sigaretten aantrekkelijker maken voor degenen die geen reguliere tabak roken.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.