BP start samenwerking met Mars bij snelwegstation Honswijck

BP is een samenwerking aangegaan met Mars bij zijn snelweglocatie Honswijck. Op het tankstation aan de A1 bij Muiden kunnen klanten gebruikmaken van een pick en mix-concept met M&M’s. Daarbij kunnen ze zelf kiezen welke van de twaalf kleuren en in welke hoeveelheden ze de kleine chocoladeproducten willen kopen.

“Consumenten willen zelf bepalen wat ze wanneer, waar en met wie willen eten en in welke hoeveelheden”, aldus beide bedrijven in een gezamenlijk bericht. Zowel BP als Mars Nederland, dat de M&M’s op de markt brengt, spelen in op deze trend door proposities aan te bieden waar de shopper vrijheid van keuze krijgt. De consument kan dus bij het station aan de A1 zelf zijn favoriete M&M’s ‘tappen’.

Het M&M’s Colorworks-concept is al aanwezig in de steden New York, Las Vegas en Londen. Het is ontwikkeld om de shopper aan te spreken, fun en beleving op winkelvloer te creëren en de nieuwe consument aan te spreken. Ook in Nederland bestaat het concept al langere tijd, op vliegvelden en binnen het cinema- en supermarktkanaal. BP is de eerste oliemaatschappij die dit concept ook binnen het petrolkanaal lanceert.

Investeren in shops

De samenwerking met chocoladefabrikant Mars is een volgende stap in de ontwikkeling van de BP-tankshops. Het Britse energieconcern investeert de laatste jaren veel in zijn winkels. Zo werd vier jaar geleden een samenwerking opgestart met Marks & Spencer. Na enkele jaren werd hier de stekker uit getrokken en besloot BP om met Albert Heijn in zee te gaan. Inmiddels zijn zes shops omgebouwd naar AH to go-vestigingen.

Tevens wordt het Wild Bean Café verder ontwikkeld. Afgelopen jaar werd de nieuwste versie van het shopconcept toegepast bij station Honswijck. De Britten hebben in Nederland een netwerk van zo’n 350 tankstations. Of er plannen zijn om het pick & mix concept ook op andere plekken in Nederland te introduceren, is op dit moment nog niet bekend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP start samenwerking met Mars bij snelwegstation Honswijck | TankPro.nl

BP start samenwerking met Mars bij snelwegstation Honswijck

BP is een samenwerking aangegaan met Mars bij zijn snelweglocatie Honswijck. Op het tankstation aan de A1 bij Muiden kunnen klanten gebruikmaken van een pick en mix-concept met M&M’s. Daarbij kunnen ze zelf kiezen welke van de twaalf kleuren en in welke hoeveelheden ze de kleine chocoladeproducten willen kopen.

“Consumenten willen zelf bepalen wat ze wanneer, waar en met wie willen eten en in welke hoeveelheden”, aldus beide bedrijven in een gezamenlijk bericht. Zowel BP als Mars Nederland, dat de M&M’s op de markt brengt, spelen in op deze trend door proposities aan te bieden waar de shopper vrijheid van keuze krijgt. De consument kan dus bij het station aan de A1 zelf zijn favoriete M&M’s ‘tappen’.

Het M&M’s Colorworks-concept is al aanwezig in de steden New York, Las Vegas en Londen. Het is ontwikkeld om de shopper aan te spreken, fun en beleving op winkelvloer te creëren en de nieuwe consument aan te spreken. Ook in Nederland bestaat het concept al langere tijd, op vliegvelden en binnen het cinema- en supermarktkanaal. BP is de eerste oliemaatschappij die dit concept ook binnen het petrolkanaal lanceert.

Investeren in shops

De samenwerking met chocoladefabrikant Mars is een volgende stap in de ontwikkeling van de BP-tankshops. Het Britse energieconcern investeert de laatste jaren veel in zijn winkels. Zo werd vier jaar geleden een samenwerking opgestart met Marks & Spencer. Na enkele jaren werd hier de stekker uit getrokken en besloot BP om met Albert Heijn in zee te gaan. Inmiddels zijn zes shops omgebouwd naar AH to go-vestigingen.

Tevens wordt het Wild Bean Café verder ontwikkeld. Afgelopen jaar werd de nieuwste versie van het shopconcept toegepast bij station Honswijck. De Britten hebben in Nederland een netwerk van zo’n 350 tankstations. Of er plannen zijn om het pick & mix concept ook op andere plekken in Nederland te introduceren, is op dit moment nog niet bekend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.