Dunkin’ Donuts wil vestigingen openen in tankstations

De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin’ Donuts wil in het Nederlandse tankstationkanaal stappen. Het ziet daar een potentiële markt voor zijn donuts en koffie. Ook kijkt het bedrijf naar andere kanalen, zoals ziekenhuizen en scholen. Dat zegt Roberto Faya, operationeel directeur van Dunkin’ Donuts in Nederland. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf opent donderdag 23 maart zijn eerste winkel in ons land. De nieuwe locatie is gevestigd in Amsterdam, niet bij een tankstation.

De foodretailer wil de komende vijf jaar doorgroeien naar een aantal van 25 locaties, waarbij het zijn oog heeft laten vallen op onder andere het petrolkanaal. Ook worden momenteel gesprekken gevoerd met grote retailketens, om in hun winkels kleine vestigingen van Dunkin’ Donuts te openen. Uiteindelijk wil het bedrijf toe naar een netwerk van zo’n 160 locaties in ons land. Dat schrijft nieuwsdienst ANP.

Delfts blauwe donut

De Amerikanen hebben wereldwijd ruim twaalfduizend locaties, verspreid over 45 landen. Het bedrijf wil zich onderscheiden met diverse kwalitatief hoogwaardige koffieproducten en uiteraard met donuts. Voor de Nederlandse markt heeft het diverse unieke varianten ontwikkeld. Zo is er een donut met een Delfts blauw motief en is er eentje die naar stroopwafel smaakt.

Dunkin’ Donuts heeft het eerder geprobeerd in Nederland. Rond de eeuwwisseling opende de keten vijf vestigingen in ons land. In 2000 werden deze locaties weer gesloten. Omdat de ‘out of home’-markt inmiddels is veranderd, wil de foodretailer het toch opnieuw proberen.

Bron foto: Instagram-pagina van Dunkin’ Donuts

Lees ook: Shell-ondernemer start samenwerking met Tasty Donuts

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dunkin’ Donuts wil vestigingen openen in tankstations | TankPro.nl

Dunkin’ Donuts wil vestigingen openen in tankstations

De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin’ Donuts wil in het Nederlandse tankstationkanaal stappen. Het ziet daar een potentiële markt voor zijn donuts en koffie. Ook kijkt het bedrijf naar andere kanalen, zoals ziekenhuizen en scholen. Dat zegt Roberto Faya, operationeel directeur van Dunkin’ Donuts in Nederland. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf opent donderdag 23 maart zijn eerste winkel in ons land. De nieuwe locatie is gevestigd in Amsterdam, niet bij een tankstation.

De foodretailer wil de komende vijf jaar doorgroeien naar een aantal van 25 locaties, waarbij het zijn oog heeft laten vallen op onder andere het petrolkanaal. Ook worden momenteel gesprekken gevoerd met grote retailketens, om in hun winkels kleine vestigingen van Dunkin’ Donuts te openen. Uiteindelijk wil het bedrijf toe naar een netwerk van zo’n 160 locaties in ons land. Dat schrijft nieuwsdienst ANP.

Delfts blauwe donut

De Amerikanen hebben wereldwijd ruim twaalfduizend locaties, verspreid over 45 landen. Het bedrijf wil zich onderscheiden met diverse kwalitatief hoogwaardige koffieproducten en uiteraard met donuts. Voor de Nederlandse markt heeft het diverse unieke varianten ontwikkeld. Zo is er een donut met een Delfts blauw motief en is er eentje die naar stroopwafel smaakt.

Dunkin’ Donuts heeft het eerder geprobeerd in Nederland. Rond de eeuwwisseling opende de keten vijf vestigingen in ons land. In 2000 werden deze locaties weer gesloten. Omdat de ‘out of home’-markt inmiddels is veranderd, wil de foodretailer het toch opnieuw proberen.

Bron foto: Instagram-pagina van Dunkin’ Donuts

Lees ook: Shell-ondernemer start samenwerking met Tasty Donuts

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.