shell tankstation

Shell De Andel heropent met grotere shop en een Starbucks

Het vorig jaar afgebrande Shell-station De Andel heropent vrijdag 3 maart. De vernieuwde vestiging aan de A12 krijgt een grotere tankshop en een volwaardige Starbucks. Ook is de veiligheid vergroot. Auto’s die het voorterrein oprijden, moeten straks een extra scherpe bocht maken. Zo moet voorkomen worden dat opnieuw een ernstig incident plaatsvindt, zoals begin september 2016.

Destijds ramde een toen 33-jarige inwoner van Almere enkele betonblokken die in de berm lagen. Het voertuig sloeg op zijn kop, gleed door, raakte één van de brandstofpompen, kwam weer op zijn wielen terecht, raakte een andere auto en kwam daarna pas tot stilstand. Bij de geramde pomp ontstond een brand, die uiteindelijk het volledige station, dus ook de shop, in de as legde.

Starbucks

Sinds de betreffende zaterdagavond is het station gesloten. Begin maart gaat de fors gewijzigde vestiging dus weer open, waarbij extra ruimte is voor horeca. Zo krijgt de vestiging een shop-in-shop van Starbucks. Het gaat hierbij niet om uitsluitend een koffiemodule, maar om een volwaardige locatie zoals bij onder meer Shell Haarrijn aan de A2.

De vernieuwde shop heeft een grotere oppervlakte dan de oude, ter plekke gaat het personeel hamburgers bakken en zijn er toiletten van 2theloo. De afrekenbalie heeft een andere plek gekregen. Deze staat in de nieuwe indeling links van de ingang, waar dat vóór het incident nog rechts was.

Daar is voortaan de Starbucks gevestigd, die overigens geen eigen ingang krijgt. Bezoekers die naar de Starbucks willen, moeten eerst door de shop heen. Die keuze is niet commercieel ingegeven maar praktisch, benadrukt een woordvoerder van het energieconcern.

Voorterrein

De extra ruimte in de shop gaat ten koste van het voorterrein, waar het aantal opstelplaatsen wordt verkleind. Opvallend is verder dat de ‘truck lanes’ naar de linkerkant zijn verplaatst. Vóór het incident waren deze rechts op het voorterrein gesitueerd. “Daarmee willen we het voor vrachtwagenchauffeurs zo makkelijk mogelijk maken om bij ons te tanken”, aldus de woordvoerder.

Het incident heeft een juridisch vervolg gekregen. Een dag vóór de opening van het station vindt namelijk een pro-formazitting plaats. De automobilist zit al vast sinds het ongeluk en moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op vijf mensen en de vernieling van drie auto’s.

Lees ook: ‘Echt niet te filmen wat je meemaakt’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell De Andel heropent met grotere shop en een Starbucks | TankPro.nl
shell tankstation

Shell De Andel heropent met grotere shop en een Starbucks

Het vorig jaar afgebrande Shell-station De Andel heropent vrijdag 3 maart. De vernieuwde vestiging aan de A12 krijgt een grotere tankshop en een volwaardige Starbucks. Ook is de veiligheid vergroot. Auto’s die het voorterrein oprijden, moeten straks een extra scherpe bocht maken. Zo moet voorkomen worden dat opnieuw een ernstig incident plaatsvindt, zoals begin september 2016.

Destijds ramde een toen 33-jarige inwoner van Almere enkele betonblokken die in de berm lagen. Het voertuig sloeg op zijn kop, gleed door, raakte één van de brandstofpompen, kwam weer op zijn wielen terecht, raakte een andere auto en kwam daarna pas tot stilstand. Bij de geramde pomp ontstond een brand, die uiteindelijk het volledige station, dus ook de shop, in de as legde.

Starbucks

Sinds de betreffende zaterdagavond is het station gesloten. Begin maart gaat de fors gewijzigde vestiging dus weer open, waarbij extra ruimte is voor horeca. Zo krijgt de vestiging een shop-in-shop van Starbucks. Het gaat hierbij niet om uitsluitend een koffiemodule, maar om een volwaardige locatie zoals bij onder meer Shell Haarrijn aan de A2.

De vernieuwde shop heeft een grotere oppervlakte dan de oude, ter plekke gaat het personeel hamburgers bakken en zijn er toiletten van 2theloo. De afrekenbalie heeft een andere plek gekregen. Deze staat in de nieuwe indeling links van de ingang, waar dat vóór het incident nog rechts was.

Daar is voortaan de Starbucks gevestigd, die overigens geen eigen ingang krijgt. Bezoekers die naar de Starbucks willen, moeten eerst door de shop heen. Die keuze is niet commercieel ingegeven maar praktisch, benadrukt een woordvoerder van het energieconcern.

Voorterrein

De extra ruimte in de shop gaat ten koste van het voorterrein, waar het aantal opstelplaatsen wordt verkleind. Opvallend is verder dat de ’truck lanes’ naar de linkerkant zijn verplaatst. Vóór het incident waren deze rechts op het voorterrein gesitueerd. “Daarmee willen we het voor vrachtwagenchauffeurs zo makkelijk mogelijk maken om bij ons te tanken”, aldus de woordvoerder.

Het incident heeft een juridisch vervolg gekregen. Een dag vóór de opening van het station vindt namelijk een pro-formazitting plaats. De automobilist zit al vast sinds het ongeluk en moet voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag op vijf mensen en de vernieling van drie auto’s.

Lees ook: ‘Echt niet te filmen wat je meemaakt’

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.