Uitstalverbod voor tabaksproducten op komst

Tankstations en andere tabaksverkopers moeten voortaan sigaretten en shag uit het zicht leggen. Een voorstel hiertoe wordt binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd door het ministerie van Volksgezondheid. Verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn had de diverse tabak verkopende sectoren tot 15 december de tijd gegeven om zelf met maatregelen te komen. Maar hij vindt de voorstellen van de diverse branches niet ver genoeg gaan. Daarom besloot hij om stappen te zetten richting een display ban.

Diverse tankstations experimenteren al met deze vorm van tabak verkopen. Zo hebben Total en Shell op diverse locaties de sigaretten en shag niet meer zichtbaar uitgestald. Ook diverse ondernemers besloten al eerder tot een dergelijke maatregel.

Waarschuwingen

De kabinetsplannen komen kort na invoering van een ander pakket aan maatregelen. Sinds mei dit jaar beslaan waarschuwingen een groter deel van de verpakkingen. Niet alleen bestaat deze waarschuwing uit tekst. Er zijn ook horrorplaatjes toegevoegd.

Eerder dit jaar werd bekend dat tabaksproducten geen decoratieve elementen meer mogen hebben, zoals reliëf, of mogen worden geassocieerd met grote evenementen. Hoewel deze maatregel nog niet eens van kracht is, komt nieuwe wetgeving er alweer aan. Details van het verbod, bijvoorbeeld het moment van invoering, zijn nog niet uitgewerkt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uitstalverbod voor tabaksproducten op komst | TankPro.nl

Uitstalverbod voor tabaksproducten op komst

Tankstations en andere tabaksverkopers moeten voortaan sigaretten en shag uit het zicht leggen. Een voorstel hiertoe wordt binnenkort naar de Tweede Kamer gestuurd door het ministerie van Volksgezondheid. Verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn had de diverse tabak verkopende sectoren tot 15 december de tijd gegeven om zelf met maatregelen te komen. Maar hij vindt de voorstellen van de diverse branches niet ver genoeg gaan. Daarom besloot hij om stappen te zetten richting een display ban.

Diverse tankstations experimenteren al met deze vorm van tabak verkopen. Zo hebben Total en Shell op diverse locaties de sigaretten en shag niet meer zichtbaar uitgestald. Ook diverse ondernemers besloten al eerder tot een dergelijke maatregel.

Waarschuwingen

De kabinetsplannen komen kort na invoering van een ander pakket aan maatregelen. Sinds mei dit jaar beslaan waarschuwingen een groter deel van de verpakkingen. Niet alleen bestaat deze waarschuwing uit tekst. Er zijn ook horrorplaatjes toegevoegd.

Eerder dit jaar werd bekend dat tabaksproducten geen decoratieve elementen meer mogen hebben, zoals reliëf, of mogen worden geassocieerd met grote evenementen. Hoewel deze maatregel nog niet eens van kracht is, komt nieuwe wetgeving er alweer aan. Details van het verbod, bijvoorbeeld het moment van invoering, zijn nog niet uitgewerkt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.