Topman van Philip Morris wil reguliere sigaret ‘uitfaseren’

Topman Andre Calantzopoulos van tabaksfabrikant Philip Morris overweegt op termijn te stoppen met de productie van de gewone sigaret. Als vervanger heeft het bedrijf een product ontwikkeld dat de tabak niet verbrandt, maar verhit. Dat is minder ongezond en de directeur ziet dat als een goed alternatief voor rokers. Als het aanslaat, zou wat hem betreft de reguliere sigaret kunnen verdwijnen.

Om het alternatief, Iqos genaamd, te laten slagen is het belangrijk om het product onder de aandacht te brengen van de Nederlandse consument. Dat is echter moeilijk, omdat geen reclame mag worden gemaakt voor tabak of voor het alternatieve product dat Philip Morris komend jaar op de Nederlandse markt brengt. Calantzopoulos zou daarom graag zien dat de regels voor tabaksreclame worden aangepast.

Stoppen met roken

“Onze ambitie is om sigaretten te vervangen door een minder schadelijk alternatief”, aldus de topman in een interview met de NOS. “Roken is dodelijk en het veroorzaakt ziektes, dat weten we allemaal. Ik adviseer alle Nederlanders om te stoppen met roken.” Daarom wil Philip Morris de gewone sigaret de komende jaren uitfaseren. “Maar dan moet ons alternatief wel aanslaan.”

Een wetswijziging die reclame voor het alternatief mogelijk maakt, is daarom van belang. Verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn is echter niet van plan om de regels aan te passen. Hij ziet geen heil in een wijziging van het reclameverbod. Het is en blijft ongezond om te roken volgens hem, ook als daarvoor het alternatief van Philip Morris wordt gebruikt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Topman van Philip Morris wil reguliere sigaret ‘uitfaseren’ | TankPro.nl

Topman van Philip Morris wil reguliere sigaret ‘uitfaseren’

Topman Andre Calantzopoulos van tabaksfabrikant Philip Morris overweegt op termijn te stoppen met de productie van de gewone sigaret. Als vervanger heeft het bedrijf een product ontwikkeld dat de tabak niet verbrandt, maar verhit. Dat is minder ongezond en de directeur ziet dat als een goed alternatief voor rokers. Als het aanslaat, zou wat hem betreft de reguliere sigaret kunnen verdwijnen.

Om het alternatief, Iqos genaamd, te laten slagen is het belangrijk om het product onder de aandacht te brengen van de Nederlandse consument. Dat is echter moeilijk, omdat geen reclame mag worden gemaakt voor tabak of voor het alternatieve product dat Philip Morris komend jaar op de Nederlandse markt brengt. Calantzopoulos zou daarom graag zien dat de regels voor tabaksreclame worden aangepast.

Stoppen met roken

“Onze ambitie is om sigaretten te vervangen door een minder schadelijk alternatief”, aldus de topman in een interview met de NOS. “Roken is dodelijk en het veroorzaakt ziektes, dat weten we allemaal. Ik adviseer alle Nederlanders om te stoppen met roken.” Daarom wil Philip Morris de gewone sigaret de komende jaren uitfaseren. “Maar dan moet ons alternatief wel aanslaan.”

Een wetswijziging die reclame voor het alternatief mogelijk maakt, is daarom van belang. Verantwoordelijk staatssecretaris Martin van Rijn is echter niet van plan om de regels aan te passen. Hij ziet geen heil in een wijziging van het reclameverbod. Het is en blijft ongezond om te roken volgens hem, ook als daarvoor het alternatief van Philip Morris wordt gebruikt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.