OrangeGas-oprichter ontwikkelt nieuwe maaltijdmodule voor tankstations

Tijdens de Tankstation Vakbeurs in Expo Houten is een nieuwe maaltijdmodule gelanceerd voor tankshops: De Goede Daghap.nl. Hierbij worden magnetronmaaltijden aangeboden voor de tanker onderweg of voor thuisgebruik. Marcel Borger, mede-oprichter van OrangeGas, is één van de initiatiefnemers en investeerders van het nieuwe concept. “Je moet beide activiteiten echter compleet los zien van elkaar”, aldus Borger.

“Met De Goede Daghap mikken we onder andere op de avondmaaltijd. Dat is een markt waar voor petrol nog veel te winnen is. Tankstations worden steeds meer fullservice en veel shops zijn inmiddels ingericht als kleine supermarkten. De maaltijdmodule is een gezonde en praktische aanvulling op het brede assortiment snacks en tussendoortjes dat nu vaak aangeboden wordt.”

Rendabel

De Goede Daghap.nl levert gerechten zonder kunstmatige toevoegingen in twaalf verschillende varianten, met vis, kip, rundvlees, varkensvlees en vegetarisch. Voor deze maaltijden worden uitsluitend dagverse producten gebruikt en het assortiment wisselt per seizoen.

De maaltijden blijven acht tot tien dagen goed en kunnen binnen enkele minuten worden opgewarmd in de magnetron. Met een afzet van vijftig maaltijden per week is de module al rendabel. Overigens denkt Borger ook aan andere kanalen dan tankstations, bijvoorbeeld sportverenigingen en bedrijfskantines.

Adviesprijs

“Uniek is de slimme verpakking van de maaltijden. Je plaatst het verwarmde bakje op een bord en trekt de folie onder de bodem vandaan, in plaats van aan de bovenzijde. De maaltijd komt zo opgemaakt op je bord te liggen, precies zoals de chef-kok het heeft bedoeld.”

De adviesprijs voor een maaltijd is gesteld op 7,95 euro als klanten het ter plekke willen nuttigen. Als ze het product mee naar huis willen nemen om thuis op te warmen, wordt deze prijs gesteld op 6,95 euro. “We willen met dit concept zo snel mogelijk richting de vijftig locaties”, licht Borger toe.

De komende tijd wil hij met tankstationbedrijven afspraken maken over pilotlocaties. De eerste tankstation-ondernemer heeft al toegezegd. Het komende jaar moeten deze tests van start gaan. “En op termijn hopen we zelfs op een aantal van 250.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OrangeGas-oprichter ontwikkelt nieuwe maaltijdmodule voor tankstations | TankPro.nl

OrangeGas-oprichter ontwikkelt nieuwe maaltijdmodule voor tankstations

Tijdens de Tankstation Vakbeurs in Expo Houten is een nieuwe maaltijdmodule gelanceerd voor tankshops: De Goede Daghap.nl. Hierbij worden magnetronmaaltijden aangeboden voor de tanker onderweg of voor thuisgebruik. Marcel Borger, mede-oprichter van OrangeGas, is één van de initiatiefnemers en investeerders van het nieuwe concept. “Je moet beide activiteiten echter compleet los zien van elkaar”, aldus Borger.

“Met De Goede Daghap mikken we onder andere op de avondmaaltijd. Dat is een markt waar voor petrol nog veel te winnen is. Tankstations worden steeds meer fullservice en veel shops zijn inmiddels ingericht als kleine supermarkten. De maaltijdmodule is een gezonde en praktische aanvulling op het brede assortiment snacks en tussendoortjes dat nu vaak aangeboden wordt.”

Rendabel

De Goede Daghap.nl levert gerechten zonder kunstmatige toevoegingen in twaalf verschillende varianten, met vis, kip, rundvlees, varkensvlees en vegetarisch. Voor deze maaltijden worden uitsluitend dagverse producten gebruikt en het assortiment wisselt per seizoen.

De maaltijden blijven acht tot tien dagen goed en kunnen binnen enkele minuten worden opgewarmd in de magnetron. Met een afzet van vijftig maaltijden per week is de module al rendabel. Overigens denkt Borger ook aan andere kanalen dan tankstations, bijvoorbeeld sportverenigingen en bedrijfskantines.

Adviesprijs

“Uniek is de slimme verpakking van de maaltijden. Je plaatst het verwarmde bakje op een bord en trekt de folie onder de bodem vandaan, in plaats van aan de bovenzijde. De maaltijd komt zo opgemaakt op je bord te liggen, precies zoals de chef-kok het heeft bedoeld.”

De adviesprijs voor een maaltijd is gesteld op 7,95 euro als klanten het ter plekke willen nuttigen. Als ze het product mee naar huis willen nemen om thuis op te warmen, wordt deze prijs gesteld op 6,95 euro. “We willen met dit concept zo snel mogelijk richting de vijftig locaties”, licht Borger toe.

De komende tijd wil hij met tankstationbedrijven afspraken maken over pilotlocaties. De eerste tankstation-ondernemer heeft al toegezegd. Het komende jaar moeten deze tests van start gaan. “En op termijn hopen we zelfs op een aantal van 250.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.