NewCo Europe vergroot werkgebied met Franse joint venture

Specialist in non-food voor tankstations NewCo Europe heeft een vijftig procentsbelang genomen in GPS Route. Dat Franse familiebedrijf uit Herrlisheim is meer dan 35 jaar actief geweest in de petrolmarkt in het thuisland. GPS heeft een leidende positie op het gebied van truckaccessoires voor tankstations, terwijl NewCo marktleider is in de Benelux.

Doelstelling van de joint venture, die verder zal gaan onder de naam NewCo France, is het bieden van integrale non-food concepten, gebaseerd op category management principes en ‘state of art’ logistieke concepten. “NewCo is de ‘one stop shop’ op het gebied van non-food producten voor tankstations. Deze complete dienstverlening bieden wij dus voortaan ook in Frankrijk aan”, aldus het bedrijf.

Denemarken en VK

Naast de joint venture startte de non-food leverancier dit jaar nieuwe activiteiten op in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De eerste resultaten zijn veelbelovend. “We willen meer zijn dan de beste non-food leverancier en distributeur”, aldus Renate Remie, werkzaam bij de non-food specialist.

“Elke dag analyseren we onze schat aan data en zetten dit om naar concrete informatie. Door wat wij leren in de nieuwe buitenlandse markten, verwachten we een nóg betere partner te worden voor onze thuismarkt, de Benelux. Hier zijn wij al jaren marktleider en deze positie willen we verstevigen door onze kennis te delen met onze klanten.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.