Scheiwijk en AVIA in top-100 meest invloedrijke ‘foodies’

Ingrid en René de Wagenaar van de Scheiwijk-stations aan de A27 behoren tot de meest invloedrijke personen in de Nederlandse foodbranche. Ook chef-kok Willem Dankers, met wie AVIA Weghorst bij het station aan de A1 bij Deurningen samenwerkt, is te vinden in deze lijst die is samengesteld door het online magazine FavorFlav.

De tankstations van Scheiwijk voor Fijnproevers hebben “bijna alleen maar traiteurwaardig eten en drinken. Een verademing, want we zijn die kleffe bolletjes kaas en slechte koffie die je normaal langs de snelweg koopt meer dan zat. Een schitterend gestylde eetwinkel met geweldig aanbod van eten en drinken. Een omweg waard”, aldus de samenstellers van de lijst. Zij hebben het ondernemersduo een zevende plek toebedeeld.

AVIA Lonnekermeer

Ook een ander tankstationbedrijf is vermeld in de lijst. Het gaat om het snelwegrestaurant aan de A1 bij Deurningen van AVIA Weghorst. Het bedrijf is ter plekke een samenwerking aangegaan met Willem Dankers, tevens chef-kok en eigenaar van high-end restaurant Dorset in Borne. Dankers staat op de 93e plek in de top-100.

Ook de directeur van snackketen Febo staat in de lijst. Dat bedrijf is sinds dit jaar actief in het petrolkanaal, in Aalsmeer bij het tankstation van Ger Loogman. Op de eerste plek in de lijst staan de initiatiefnemers van Foodhallen, de eerste indoor foodmarket van Nederland.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.