Texaco en Délifrance starten samenwerking in België

De Belgische tak van EFR en foodretailer Délifrance zijn een samenwerking gestart. Het gaat hierbij om Délifrance-bakeries bij vijf Texaco-pilotlocaties. De eerste drie worden de komende maanden geopend en bevinden zich in Kontich, Ukkel en Gent. In het eerste kwartaal van volgend jaar volgen de andere twee teststations.
 Bij succes wordt de samenwerking uitgebreid naar andere locaties bij de zuiderburen.

Met deze samenwerking wil het bedrijf achter de Texaco-stations gebruikmaken van de aantrekkingskracht van Délifrance, onder meer vanwege de kracht van het merk. Tevens wil het beter inspelen op de vraag van de Belgische consument naar lokale kwaliteitsproducten. 

De nieuwe bakeries worden uitgevoerd conform het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe Délifrance-concept.

Grab&Go

“Délifrance spreekt met haar concept een brede doelgroep aan. Niet alleen is gekeken naar de diverse eetmomenten, ook is de tijd die de consument heeft, meegenomen in de totstandkoming van het concept. Voor de haastige klant biedt de Délifrance-bakery uitkomst voor een snelle to-go aankoop. In de ‘grab&go’-counter vindt de consument een kant-en-klaar assortiment aan vers belegde baguettes en zoete of hartige snacks om direct mee te nemen. Een prima aanvulling voor bakery locaties in tankstations”, melden beide bedrijven in een gezamenlijke verklaring.

Fred Gietman, Manager Franchise Délifrance Benelux: “We zijn verheugd met de keuze van EFR Belgium om met ons als pilot-partner te gaan werken. We zijn ervan overtuigd dat we zowel voor hen als voor de klanten een toegevoegde waarde kunnen leveren.”

Commercieel Manager EFR Benelux Joris Janvier is blij met de pilot-keuze: “We willen naast ons eigen concept Go Fresh ook de samenwerking met een sterk en vertrouwd merk testen. Samen met Délifrance gaan we de vijf pilot stores nauwgezet volgen. Na een geslaagde test voorziet EFR Belgium een verdere roll-out van het concept over meerdere locaties.”

Délifrance

Délifrance heeft meer dan vijfhonderd verkooppunten in Europa, Azië en het Midden-Oosten. Kenmerkend is dat de producten ter plekke worden afgebakken en voor het oog van de consument vers worden belegd. Momenteel telt het bedrijf in de Benelux bijna tweehonderd verkooppunten, voornamelijk gevestigd in tankstations, stadscentra en grotere dorpen.

EFR is ook in Nederland actief, met het Texaco-merk. Onlangs werd bekend dat het bedrijf gaat samenwerken met supermarktketen Spar. Ook hier is sprake van een pilot met vijf locaties. Deze liggen alle aan het onderliggende wegennet. Délifrance is ook in Nederland aanwezig, onder meer bij Shell- en Esso-stations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.