Texaco en Spar gaan samenwerken op vijf tankstations

De exploitatiemaatschappij van Texaco-vestigingen in Nederland EFR en supermarktketen Spar gaan samenwerken. Medio januari zullen op drie tankstations de winkels worden omgebouwd naar Spar Express. Kort daarna volgen nog twee vestigingen. De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende acht tot tien uur zijn het vertrekpunt.

Uitgangspunt voor de te bouwen winkels is het City-concept waarvan Spar inmiddels al 27 winkels heeft. Afhankelijk van de omgeving zal het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. “Het worden winkels waar je ook kunt tanken in plaats van andersom“, aldus Susanne Kroon, commercieel directeur van Spar. De drie vestigingen waarmee gestart wordt in januari liggen in Geertruidenberg, Amstelveen en Ypenburg.

Uitbreiding

Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer Spar-winkels worden geopend. “We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling. Spar heeft met haar City-format een prima oplossing”’ aldus Bram Verhoeve, Vice President Marketing & Business Customers Europe van EFR.

Spar kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse Express-winkels. Vooralsnog gaat de supermarktketen deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar ook getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.