Total rolt vernieuwd shopconcept verder uit

Total breidt zijn nieuwe shopconcept verder uit. Twee jaar geleden startte het bedrijf met zijn nieuwe winkelformule bij een vestiging in Zaandam. Kort daarna volgden een tankstation in Rotterdam Schiebroek en de snelweglocatie Aurora. Nu worden daar drie rijksweglocaties in Terschuur (A1), Maarheeze (A2) en Moergestel (A58) aan toegevoegd.

Total Palmpol in Terschuur en Total ’t Haasje in Maarheeze krijgen het volledige Café Bonjour-concept. Bij vestiging Kerkeind in Moergestel wordt de ‘light’ versie geïmplementeerd. Palmpol is de eerste nieuwe locatie die aan de beurt is en heeft sinds maandag de nieuwe formule.

Vers

“De beleving van onze gasten is voor ons van het grootste belang”, stelt Geert Houbrechts, retaildirecteur van Total Nederland. “Dit betreft niet alleen de uitstraling van de shop, maar ook de versheid van de producten die we aanbieden. Dit wordt benadrukt door het ‘on the spot’ bereiden van de broodjes. Verser dan dat, kan niet. De koffie die geschonken wordt, is van barista-kwaliteit.”

Ook in deze stations is er gratis wifi aanwezig. Daarmee moet een moment onderweg een rustpunt worden, waar consumenten hun mail of social media kunnen bekijken. “De gezellige en ontspannen sfeer wordt versterkt door de muziek op de achtergrond. Het concept nodigt uit om net even langer te blijven.”

Deals

Na een betaald toiletbezoek krijgt de gast een voucher ter waarde van vijftig eurocent om in de shop te gebruiken. Klanten die meedoen aan het loyaliteitsprogramma Total Club, mogen gratis gebruikmaken van de toiletfaciliteiten. Ook worden ter plekke interessantste meal- en koffie-deals aangeboden.

In het najaar van 2014 lanceerde Total zijn nieuwe concept bij een station in Zaandam. Daarbij vormt de bakery het hart van de shop. Tevens is besloten om minder gebruik te maken van de standaard kassakooi en ligt tabak uit het zicht. Het non-foodassortiment is stevig verkleind. Stap voor stap wordt de formule uitgerold.

De shop wordt voor tankstations steeds belangrijker. Daarom wordt tijdens het congres op de Tankstation Vakbeurs 2016 ruim aandacht besteed aan de mogelijkheden die de shop biedt. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl/nationaal-tankstation-congres/ of schrijf nu in via http://www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.