Total start pilot met AED’s op drie stations

Drie tankstations van Total zijn maandag uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED). Met dit initiatief op het gebied van veiligheid en gezondheid wil de oliemaatschappij een bijdrage leveren aan de eerste hulp bij een hartstilstand. Bij de drie locaties is sprake van een test. Wanneer de pilot succesvol is en er behoefte is aan uitbreiding, wordt de apparatuur mogelijk op meerdere vestigingen geplaatst.

De AED’s bevinden zich centraal in de shops en zijn algemeen beschikbaar voor burgerhulpverleners. Het eigen stationspersoneel wordt ook getraind in het gebruik ervan. “We hopen uiteraard dat de inzet nooit nodig is. Maar mocht iemand plotseling in de problemen komen, dan is het wel erg fijn dat er ook een AED beschikbaar is”, aldus Geert Houbrechts, Directeur Retail.

De apparatuur is geïnstalleerd op de volgende Total-stations:

  • Thorbeckeweg in Zaandam,
  • Schiebroek in Rotterdam
  • Aurora in Leiderdorp.

Ook zijn er plannen om later dit jaar nog een aantal snelweg-Total’s van een AED te voorzien. Alle vestigingen met een defibrilator worden opgenomen in het door het Rode Kruis beheerde landelijke netwerk.

Door het plaatsen van defibrilatie-apparatuur versterkt Total zijn maatschappelijke functie, een rol die steeds meer tankstations op zich nemen. Wilt u meer weten over welke mogelijkheden dit biedt voor uw station? Bezoek dan het congres op de Tankstation Vakbeurs, waar deze ontwikkeling uitgebreid aan bod komt. Kijk voor meer informatie op: www.tankstationvakbeurs.nl/nationaal-tankstation-congres/. Of schrijf nu in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total start pilot met AED’s op drie stations | TankPro.nl

Total start pilot met AED’s op drie stations

Drie tankstations van Total zijn maandag uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED). Met dit initiatief op het gebied van veiligheid en gezondheid wil de oliemaatschappij een bijdrage leveren aan de eerste hulp bij een hartstilstand. Bij de drie locaties is sprake van een test. Wanneer de pilot succesvol is en er behoefte is aan uitbreiding, wordt de apparatuur mogelijk op meerdere vestigingen geplaatst.

De AED’s bevinden zich centraal in de shops en zijn algemeen beschikbaar voor burgerhulpverleners. Het eigen stationspersoneel wordt ook getraind in het gebruik ervan. “We hopen uiteraard dat de inzet nooit nodig is. Maar mocht iemand plotseling in de problemen komen, dan is het wel erg fijn dat er ook een AED beschikbaar is”, aldus Geert Houbrechts, Directeur Retail.

De apparatuur is geïnstalleerd op de volgende Total-stations:

  • Thorbeckeweg in Zaandam,
  • Schiebroek in Rotterdam
  • Aurora in Leiderdorp.

Ook zijn er plannen om later dit jaar nog een aantal snelweg-Total’s van een AED te voorzien. Alle vestigingen met een defibrilator worden opgenomen in het door het Rode Kruis beheerde landelijke netwerk.

Door het plaatsen van defibrilatie-apparatuur versterkt Total zijn maatschappelijke functie, een rol die steeds meer tankstations op zich nemen. Wilt u meer weten over welke mogelijkheden dit biedt voor uw station? Bezoek dan het congres op de Tankstation Vakbeurs, waar deze ontwikkeling uitgebreid aan bod komt. Kijk voor meer informatie op: www.tankstationvakbeurs.nl/nationaal-tankstation-congres/. Of schrijf nu in via www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.