Shell gaat aantal Starbucks-locaties fors vergroten

Shell wil de komende tijd bij een flink aantal tankstations shop-in-shops van koffieketen Starbucks realiseren. Het gaat hierbij onder meer om vestigingen in Rotterdam en Rijswijk. Wanneer de stations open moeten gaan, is nog niet duidelijk. Ook op andere plekken moet de samenwerking tussen beide multinationals gestalte krijgen. Welke andere plaatsen dit zijn, deelt het bedrijf nog niet mee.

Shell opende twee jaar geleden langs de A2 in Breukelen de eerste vestiging met een Starbucks. Hierbij vormde de koffieketen een shop-in-shop die enigszins gescheiden is van de tankshop. Het heeft een aparte ingang en een eigen terras. Kort daarop volgden locaties aan het onderliggende wegennet in Den Haag en aan de A16 bij Dordrecht.

Later dit jaar moet daar een vestiging bij komen aan de Stadionweg in Rotterdam. Ook wordt een volledig nieuw tankstation inclusief Starbucks gebouwd in Rijswijk; Shell Vrijenbanselaan. Deze locatie ligt vlakbij een op- en afrit van snelweg A13. Met de opening van beide locaties komt de teller op vijf Starbucks Stores te staan, maar een woordvoerder van het bedrijf meldt dat het daar niet bij blijft. Over de plaats van de andere nieuwe stations wil het bedrijf geen mededelingen doen.

Deli by Shell

Eind vorig jaar lanceerde Shell zijn nieuwe shopconcept voor niet-snelweg stations: Deli by Shell. Bij dit concept wordt meer gefocust op verse producten, is de standaard glazen kassakooi verdwenen en wordt tabak aan het zicht onttrokken. Binnen korte tijd werden vier vestigingen geopend. De primeur was voor Oisterwijk, waarna stations in Rijswijk, Bussum en Rotterdam volgden.

Opvallend is dat Shell bij de lancering van het nieuwe concept aankondigde begin 2016 station vijf en zes te openen. Dat is tot op heden niet gebeurd. Toch meldt een woordvoerder dat de ervaringen op de eerste vier locaties positief zijn en het bedrijf het voornemen heeft om het shopconcept in de toekomst op meer locaties te implementeren. Over de ervaringen met het uit het zicht verkopen van tabak, doet het bedrijf geen mededelingen vanwege concurrentiegevoeligheid.

Lees ook: Shell opent tweede snelweg-Starbucks bij gerenoveerd station aan A16

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.