BP langs A20 wordt eerste vestiging met AH to go-shop

De snelweg-BP bij Nieuwerkerk aan den IJssel wordt de eerste locatie met een shop van Albert Heijn to go. Begin september moet de vestiging aan de A20 open gaan. Daarna volgen nog vijf andere tankstations in Nederland. Het concept krijgt ruim een jaar om zich te bewijzen, waarna wordt besloten over een eventuele verdere uitrol van de formule.

Eerder dit voorjaar werd duidelijk dat BP en Albert Heijn een samenwerking zijn aangegaan. Op zes stations, drie langs de snelweg en drie aan het onderliggende wegennet, komt een volwaardige AH to go-vestiging ter vervanging van de huidige tankshops. De eerste wordt dus BP De Vink aan de zuidzijde van de A20, tegenover Shell Maatveld.

De andere locaties zijn:

  • BP Coentunnel, langs de A8 bij Oostzaan
  • BP Ypenburg, Laan van Hoornwijck, Rijswijk
  • BP Koerhuis, Zutphenseweg, Deventer
  • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg, Amsterdam
  • BP De Kroon, langs de A27 bij Nieuwegein

Het gaat hierbij in alle gevallen om eigen stations. Dealerlocaties komen eventueel later in aanmerking voor het concept.

Personeel

BP wordt op deze plekken franchiser van AH to go en het personeel blijft in dienst van de Britse multinational. De samenwerking heeft volgens beide partijen geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Over het assortiment wordt nog weinig duidelijkheid gegeven. Een woordvoerder van Albert Heijn zei destijds wel dat er waarschijnlijk autobenodigdheden in het artikelenbestand worden opgenomen. Een productgroep die de stand-alone AH to go’s niet in het assortiment hebben.

Diverse andere pilots om meer uit de BP-shops te halen, liepen in het recente verleden op niets uit. Zo werd op zes stations Marks & Spencer-assortiment geïntegreerd in de tankshop. Ook werd bij een onbemande vestiging in Voorburg geëxperimenteerd met vending machines, inclusief tabakswaar. Beide pilots werden na enige tijd stopgezet, wegens tegenvallende resultaten.

Lees ook: BP stopt met eigen shops en wordt AH-franchiser op zes stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.