Tanxx, onbemande tankstationformule, Slump Oil

Slump Oil lanceert nieuw shopconcept bij Tanxx-station

Foto: Slump Oil

Met een nieuw tankstation en een nieuw shopconcept wil Slump Oil een aantal leegstaande panden aan het Europaplein in Leeuwarden weer nieuw leven inblazen. Sinds 25 mei kunnen klanten er terecht bij Tanxx, de onbemande tankstationformule van Slump Oil. Binnenkort gaat op dezelfde locatie ook de nieuwe shop open onder de naam Brasto en volgt nog een officiële opening. Vermoedelijk wordt dat begin juli.

Ooit zaten op de plek van het nieuwe Tanxx-station een Esso-tankstation plus shop en een Mercedes-dealer. Die laatste viel op doordat er bij alle vier de ramen van het pand een nieuwe Mercedes stond. “Nu bouwen wij hier een nieuwe eyecatcher”, zegt Jan Haak, commercieel directeur van Slump Oil. Het Esso-station ging in 2014 dicht en de eigenaar zocht een nieuwe invulling. Om ook genoeg ruimte te hebben voor een pompshop kocht Slump Oil een deel van de showroom van het naastgelegen autobedrijf, dat onlangs is verhuisd.

Brasto

Direct naast het tankstation bouwt Slump Oil nog aan het nieuwe shopconcept Brasto. De naam verwijst zowel naar het woord brandstof als naar het woord bistro. Om zich te onderscheiden heeft de energieleverancier een aantal vormgevers ingeschakeld. Industriële materialen zullen de boventoon voeren in de shop.

Brasto wordt een soort proeftuin voor Slump Oil, legt marketingmedewerker Leon van der Tuuk uit. “We willen eens wat anders dan anders. Voor ons is dit het begin van iets nieuws.” De locatie in Leeuwarden bood daar ook de ruimte voor. Het bijzondere van het concept zit volgens Van der Tuuk vooral in de stijl. Door het gebruik van natuurlijke materialen en de aanwezigheid van een betonnen vloer moet er een industriële uitstraling ontstaan. De shop gaat in ieder geval het standaardassortiment bieden van een reguliere tankwinkel. Daarnaast ligt de focus vooral op goede koffie en een bakery.

Tabak

In de winkel is ook tabak verkrijgbaar, maar die ligt niet in het zicht. Een tabakswand was niet aan de orde. Er is wel gedacht aan automaten, maar gezien het moeilijk te voorspellen overheidsbeleid, vond het bedrijf die investering te ongewis.

De brandstof kan alleen aan de pomp betaald worden en dus niet in de winkel. Dat is een bewuste keuze, stelt Van der Tuuk. “Het voordeel is dat we op deze manier ons voorterrein gescheiden kunnen houden.” Het personeel van de shop kan zich dan richten op het gastheer- of gastvrouwschap.

Uitrollen

Slump Oil denkt dat de Brasto-formule ook elders kans van slagen heeft. Van der Tuuk: “Op den duur willen we de formule ook aanbieden aan andere retailers.” Daarbij valt allereerst te denken aan pomphouders. Maar Brasto zou ook in de winkelstraat niet misstaan, denken ze bij Slump Oil. Concrete plannen voor het uitrollen van de formule zijn er nog niet. Eerst wil het bedrijf kijken hoe Brasto het gaat doen bij de nieuwe Tanxx in Leeuwarden.

Met de locatie in Leeuwarden is het Tanxx-netwerk verder uitgebreid. Er zijn al stations in Stiens, Buitenpost en Schiermonnikoog. Binnenkort worden daar de pompinstallaties vernieuwd en de gevels hersteld in de paarse en groene bedrijfskleuren.

Tanxx onbemande tankstationformule Slump Oil

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Slump Oil lanceert nieuw shopconcept bij Tanxx-station | TankPro.nl
Tanxx, onbemande tankstationformule, Slump Oil

Slump Oil lanceert nieuw shopconcept bij Tanxx-station

Foto: Slump Oil

Met een nieuw tankstation en een nieuw shopconcept wil Slump Oil een aantal leegstaande panden aan het Europaplein in Leeuwarden weer nieuw leven inblazen. Sinds 25 mei kunnen klanten er terecht bij Tanxx, de onbemande tankstationformule van Slump Oil. Binnenkort gaat op dezelfde locatie ook de nieuwe shop open onder de naam Brasto en volgt nog een officiële opening. Vermoedelijk wordt dat begin juli.

Ooit zaten op de plek van het nieuwe Tanxx-station een Esso-tankstation plus shop en een Mercedes-dealer. Die laatste viel op doordat er bij alle vier de ramen van het pand een nieuwe Mercedes stond. “Nu bouwen wij hier een nieuwe eyecatcher”, zegt Jan Haak, commercieel directeur van Slump Oil. Het Esso-station ging in 2014 dicht en de eigenaar zocht een nieuwe invulling. Om ook genoeg ruimte te hebben voor een pompshop kocht Slump Oil een deel van de showroom van het naastgelegen autobedrijf, dat onlangs is verhuisd.

Brasto

Direct naast het tankstation bouwt Slump Oil nog aan het nieuwe shopconcept Brasto. De naam verwijst zowel naar het woord brandstof als naar het woord bistro. Om zich te onderscheiden heeft de energieleverancier een aantal vormgevers ingeschakeld. Industriële materialen zullen de boventoon voeren in de shop.

Brasto wordt een soort proeftuin voor Slump Oil, legt marketingmedewerker Leon van der Tuuk uit. “We willen eens wat anders dan anders. Voor ons is dit het begin van iets nieuws.” De locatie in Leeuwarden bood daar ook de ruimte voor. Het bijzondere van het concept zit volgens Van der Tuuk vooral in de stijl. Door het gebruik van natuurlijke materialen en de aanwezigheid van een betonnen vloer moet er een industriële uitstraling ontstaan. De shop gaat in ieder geval het standaardassortiment bieden van een reguliere tankwinkel. Daarnaast ligt de focus vooral op goede koffie en een bakery.

Tabak

In de winkel is ook tabak verkrijgbaar, maar die ligt niet in het zicht. Een tabakswand was niet aan de orde. Er is wel gedacht aan automaten, maar gezien het moeilijk te voorspellen overheidsbeleid, vond het bedrijf die investering te ongewis.

De brandstof kan alleen aan de pomp betaald worden en dus niet in de winkel. Dat is een bewuste keuze, stelt Van der Tuuk. “Het voordeel is dat we op deze manier ons voorterrein gescheiden kunnen houden.” Het personeel van de shop kan zich dan richten op het gastheer- of gastvrouwschap.

Uitrollen

Slump Oil denkt dat de Brasto-formule ook elders kans van slagen heeft. Van der Tuuk: “Op den duur willen we de formule ook aanbieden aan andere retailers.” Daarbij valt allereerst te denken aan pomphouders. Maar Brasto zou ook in de winkelstraat niet misstaan, denken ze bij Slump Oil. Concrete plannen voor het uitrollen van de formule zijn er nog niet. Eerst wil het bedrijf kijken hoe Brasto het gaat doen bij de nieuwe Tanxx in Leeuwarden.

Met de locatie in Leeuwarden is het Tanxx-netwerk verder uitgebreid. Er zijn al stations in Stiens, Buitenpost en Schiermonnikoog. Binnenkort worden daar de pompinstallaties vernieuwd en de gevels hersteld in de paarse en groene bedrijfskleuren.

Tanxx onbemande tankstationformule Slump Oil

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.