BP stopt pilot met vending machine bij onbemande stations

BP stopt met het verkopen van shopproducten bij een Express-locatie in Voorburg. Een jaar geleden startte de maatschappij met een proef om de populairste shopartikelen ook aan te bieden bij deze onbemande vestiging. Maar wegens tegenvallende verkopen werd besloten ermee te stoppen. Op korte termijn wordt de machine weggehaald.

In het voorjaar van 2015 begon BP met een pilot om via een automaat onder andere snoep, drank en condooms te verkopen. Opvallend was verder dat er ook tabak werd verkocht. Daarbij werd de leeftijd van de klant op afstand gecheckt, met behulp van een beeldverbinding.

Evaluatie

Met het nieuwe concept wilde het energieconcern inspelen op de behoefte van de klant om ook bij onbemande vestigingen shopartikelen te kunnen kopen. Die behoefte bleek echter minder groot dan het bedrijf had gehoopt. “Bij de evaluatie hebben we besloten om ermee te stoppen”, meldt een woordvoerder. Het station in het Zuid-Hollandse Voorburg is de enige plek waar deze combinatie is uitgeprobeerd. Uitbreiding heeft nooit plaatsgevonden.

Het is binnen korte tijd het tweede concept van BP dat mislukt. In het najaar van 2015 werd een pilot met producten van Marks & Spencer stopgezet. Ook hier waren tegenvallende verkopen de reden. Om op shopgebied toch succesvol te zijn, heeft BP besloten een samenwerking aan te gaan met Albert Heijn. Op zes stations wordt de shop vervangen door een volwaardige vestiging van AH to go. In deze combinatie wordt BP franchiser van Albert Heijn. Dit najaar moet de eerste locatie van start gaan.

Lees ook: BP stopt met eigen shops en wordt AH-franchiser op zes stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.