BP en AH gaan samenwerken op zes stations in Nederland

Albert Heijn to go en BP gaan samenwerken om het aanbod van vers en gezonder eten en drinken bij tankstations in Nederland uit te breiden. De twee partijen hebben hiertoe een overeenkomst gesloten voor een proef met een Albert Heijn to go-winkel op zes BP-tankstations verspreid over het land. Het is de planning om de eerste winkel dit najaar te openen. Het gaat hier om een exclusieve relatie voor de tankstationbranche in Nederland gedurende de proefperiode. Hoe lang deze periode duurt, is niet bekendgemaakt.

Klanten vinden vanaf het najaar bij zes Nederlandse locaties (zie overzicht onderaan dit artikel) een volwaardige Albert Heijn to go-winkel met een breed aanbod van vers eten en drinken voor onderweg én de vergeten boodschap voor thuis. Eén van deze stations, namelijk BP Ypenburg in Rijswijk, deed in het recente verleden ook mee aan de pilot met het Marks & Spencer-assortiment. De AH-formule en de bijbehorende artikelen worden toegespitst op de wensen van de weggebruiker. Het gaat om drie stations aan de snelweg en drie aan het onderliggende wegennet.

Succesformule

BP haalt met Albert Heijn to go een bewezen succesvolle retailformule in huis. Ruben Beens, verantwoordelijk voor de tankstation-activiteiten van BP in Nederland licht toe: “Wij weten dat onze klanten steeds vaker etenswaren voor directe en latere consumptie in onze shops kopen. Hier spelen wij op in door samen met AH to go een gevarieerd aanbod te creëren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Het supermarktbedrijf is in dit segment de marktleider en heeft een goede reputatie op het gebied van product-innovatie met een continu wisselend aanbod van lekkere en gezondere etenswaren voor onderweg en thuis.”

Jan-Willem Dockheer, general manager Albert Heijn to go voegt daaraan toe: “Bij de BP-tankstations komen dagelijks veel automobilisten bijtanken. De samenwerking biedt ons de kans om al deze klanten straks op elk moment van de dag goed en lekker eten te bieden. Zij zien naast het vertrouwde assortiment ook producten die nu nog niet bij tankstations te vinden zijn, zoals quinoasalade, verse groentesappen en water met verse munt en framboos.”

De zes BP-stations die een AH to go krijgen, zijn:

 • BP De Vink, langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel
 • BP Coentunnel, langs de A8 bij Oostzaan
 • BP Ypenburg, Laan van Hoornwijck, Rijswijk
 • BP Koerhuis, Zutphenseweg, Deventer
 • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg, Amsterdam
 • BP De Kroon, langs de A27 bij Nieuwegein

In het verleden probeerde de supermarktketen het ook al eens in de tankbranche. Zo werd een samenwerking gestart met Esso. Na enige tijd werd dit project echter stopgezet. Voor BP is het ook niet de eerste keer dat het met een erkende foodretailer in zee gaat. In Duitsland werkt dochterbedrijf Aral samen met supermarktketen Rewe en in Groot-Brittannië wordt samengewerkt met Marks & Spencer. Een groot succes, want een jaar geleden opende het tweehonderdste Britse tankstation met dit concept. De samenwerking is ook in Nederland twee jaar uitgeprobeerd, maar werd vorig jaar stopgezet wegens tegenvallende resultaten.

Over Albert Heijn to go

Albert Heijn to go is een gemaksformule die goed, gezond en lekker eten voor onderweg op ieder moment van de dag wil bieden. Klanten kunnen er tevens terecht voor de vergeten boodschappen voor thuis en kunnen ook afrekenen bij de zelfscankassa’s. De formule bestaat al ruim twaalf jaar, telt 64 winkels in Nederland en is in 2013 vernieuwd. “Het is een winkel voor mensen die onderweg zijn, met een druk leven, die behoefte hebben aan lekkere, verse en verantwoorde producten voor een goede prijs”, aldus het bedrijf.

Lees ook: AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP en AH gaan samenwerken op zes stations in Nederland | TankPro.nl

BP en AH gaan samenwerken op zes stations in Nederland

Albert Heijn to go en BP gaan samenwerken om het aanbod van vers en gezonder eten en drinken bij tankstations in Nederland uit te breiden. De twee partijen hebben hiertoe een overeenkomst gesloten voor een proef met een Albert Heijn to go-winkel op zes BP-tankstations verspreid over het land. Het is de planning om de eerste winkel dit najaar te openen. Het gaat hier om een exclusieve relatie voor de tankstationbranche in Nederland gedurende de proefperiode. Hoe lang deze periode duurt, is niet bekendgemaakt.

Klanten vinden vanaf het najaar bij zes Nederlandse locaties (zie overzicht onderaan dit artikel) een volwaardige Albert Heijn to go-winkel met een breed aanbod van vers eten en drinken voor onderweg én de vergeten boodschap voor thuis. Eén van deze stations, namelijk BP Ypenburg in Rijswijk, deed in het recente verleden ook mee aan de pilot met het Marks & Spencer-assortiment. De AH-formule en de bijbehorende artikelen worden toegespitst op de wensen van de weggebruiker. Het gaat om drie stations aan de snelweg en drie aan het onderliggende wegennet.

Succesformule

BP haalt met Albert Heijn to go een bewezen succesvolle retailformule in huis. Ruben Beens, verantwoordelijk voor de tankstation-activiteiten van BP in Nederland licht toe: “Wij weten dat onze klanten steeds vaker etenswaren voor directe en latere consumptie in onze shops kopen. Hier spelen wij op in door samen met AH to go een gevarieerd aanbod te creëren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Het supermarktbedrijf is in dit segment de marktleider en heeft een goede reputatie op het gebied van product-innovatie met een continu wisselend aanbod van lekkere en gezondere etenswaren voor onderweg en thuis.”

Jan-Willem Dockheer, general manager Albert Heijn to go voegt daaraan toe: “Bij de BP-tankstations komen dagelijks veel automobilisten bijtanken. De samenwerking biedt ons de kans om al deze klanten straks op elk moment van de dag goed en lekker eten te bieden. Zij zien naast het vertrouwde assortiment ook producten die nu nog niet bij tankstations te vinden zijn, zoals quinoasalade, verse groentesappen en water met verse munt en framboos.”

De zes BP-stations die een AH to go krijgen, zijn:

 • BP De Vink, langs de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel
 • BP Coentunnel, langs de A8 bij Oostzaan
 • BP Ypenburg, Laan van Hoornwijck, Rijswijk
 • BP Koerhuis, Zutphenseweg, Deventer
 • BP Nieuwe Hemweg, Nieuwe Hemweg, Amsterdam
 • BP De Kroon, langs de A27 bij Nieuwegein

In het verleden probeerde de supermarktketen het ook al eens in de tankbranche. Zo werd een samenwerking gestart met Esso. Na enige tijd werd dit project echter stopgezet. Voor BP is het ook niet de eerste keer dat het met een erkende foodretailer in zee gaat. In Duitsland werkt dochterbedrijf Aral samen met supermarktketen Rewe en in Groot-Brittannië wordt samengewerkt met Marks & Spencer. Een groot succes, want een jaar geleden opende het tweehonderdste Britse tankstation met dit concept. De samenwerking is ook in Nederland twee jaar uitgeprobeerd, maar werd vorig jaar stopgezet wegens tegenvallende resultaten.

Over Albert Heijn to go

Albert Heijn to go is een gemaksformule die goed, gezond en lekker eten voor onderweg op ieder moment van de dag wil bieden. Klanten kunnen er tevens terecht voor de vergeten boodschappen voor thuis en kunnen ook afrekenen bij de zelfscankassa’s. De formule bestaat al ruim twaalf jaar, telt 64 winkels in Nederland en is in 2013 vernieuwd. “Het is een winkel voor mensen die onderweg zijn, met een druk leven, die behoefte hebben aan lekkere, verse en verantwoorde producten voor een goede prijs”, aldus het bedrijf.

Lees ook: AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.