Vermoedelijke serie-overvaller regio Eindhoven gearresteerd

De politie heeft zondagavond de vermoedelijke dader van een serie overvallen in de regio Eindhoven aangehouden. De man pleegde tussen 8 en 22 januari zes overvallen op tankstations. Nadat de politie afbeeldingen had vrijgegeven van de vermoedelijke dader, werd hij herkend. Een aanhouding volgde kort daarop. De politie heeft verder onderzoek ingesteld.

De afgelopen weken werden vijfmaal stations in Eindhoven en Veldhoven overvallen. Daar kwam vrijdagavond nog een zesde incident bij, op een Esso-locatie in Best. De dag erna besloot de politie beelden van de overvaller te plaatsen op Facebook, wat leidde tot de goede tip.

Daling

Het aantal overvallen op tankstations neemt de laatste jaren in gestaag tempo af. Vonden er in 2009 nog 180 incidenten plaats. Vorig jaar daalde dat aantal naar 63. Negen minder dan het jaar ervoor en nog maar een derde van het aantal overvallen zeven jaar geleden.

Oorzaak van de daling wordt vooral gezocht in de toegenomen investeringen in veiligheid op tankstations, bijvoorbeeld door tijdig de kassa-inhoud af te romen en medewerkers veiligheidstrainingen te laten volgen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vermoedelijke serie-overvaller regio Eindhoven gearresteerd | TankPro.nl

Vermoedelijke serie-overvaller regio Eindhoven gearresteerd

De politie heeft zondagavond de vermoedelijke dader van een serie overvallen in de regio Eindhoven aangehouden. De man pleegde tussen 8 en 22 januari zes overvallen op tankstations. Nadat de politie afbeeldingen had vrijgegeven van de vermoedelijke dader, werd hij herkend. Een aanhouding volgde kort daarop. De politie heeft verder onderzoek ingesteld.

De afgelopen weken werden vijfmaal stations in Eindhoven en Veldhoven overvallen. Daar kwam vrijdagavond nog een zesde incident bij, op een Esso-locatie in Best. De dag erna besloot de politie beelden van de overvaller te plaatsen op Facebook, wat leidde tot de goede tip.

Daling

Het aantal overvallen op tankstations neemt de laatste jaren in gestaag tempo af. Vonden er in 2009 nog 180 incidenten plaats. Vorig jaar daalde dat aantal naar 63. Negen minder dan het jaar ervoor en nog maar een derde van het aantal overvallen zeven jaar geleden.

Oorzaak van de daling wordt vooral gezocht in de toegenomen investeringen in veiligheid op tankstations, bijvoorbeeld door tijdig de kassa-inhoud af te romen en medewerkers veiligheidstrainingen te laten volgen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.