Sigaretten krijgen ook in Frankrijk neutrale verpakkingen

Frankrijk voert ‘plain packaging’ in. Dat wil zeggen dat verpakkingen van sigaretten of shag vrijwel geheel identiek zijn. Het enige onderscheid is de merknaam die er in neutrale letters op komt te staan. Dat besloot het Franse parlement. Hiermee moet roken onder jongeren worden teruggedrongen. In Nederland zijn momenteel geen plannen om neutrale sigarettenverpakkingen in te voeren.

Frankrijk is het derde EU-land dat deze maatregel invoert. Eerder al besloten Ierland en het Verenigd Koninkrijk tot een dergelijke stap. Buiten Europa was Australië het eerste land dat met neutrale tabaksverpakkingen ging werken, vanaf 2012.

Europa

De Franse pakjes sigaretten en shag krijgen vanaf mei 2016 de nieuwe verpakkingen, waarbij nauwelijks nog merkuitingen zichtbaar zijn. Alleen de merknaam is nog te zien. Daarnaast dragen de producten ook afschrikwekkende plaatjes. Die laatste maatregel komt voort uit Europese richtlijnen, die door alle lidstaten moeten worden opgevolgd

Ook in Nederland komen er dus waarschuwingsplaatjes op de verpakkingen. Tevens worden de tekstwaarschuwingen groter. Samen beslaan ze bijna twee derde van de pakjes. De nieuwe verpakkingen komen vanaf mei 2016 in de Nederlandse schappen te liggen.

E-sigaretten

Tevens komt er een verbod op de verkoop van elektrische sigaretten aan jongeren onder de achttien jaar. Dat is dezelfde leeftijdsgrens als voor reguliere tabak. Tevens krijgt de reclame voor e-sigaretten dezelfde beperkingen als voor normale sigaretten en shag.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sigaretten krijgen ook in Frankrijk neutrale verpakkingen | TankPro.nl

Sigaretten krijgen ook in Frankrijk neutrale verpakkingen

Frankrijk voert ‘plain packaging’ in. Dat wil zeggen dat verpakkingen van sigaretten of shag vrijwel geheel identiek zijn. Het enige onderscheid is de merknaam die er in neutrale letters op komt te staan. Dat besloot het Franse parlement. Hiermee moet roken onder jongeren worden teruggedrongen. In Nederland zijn momenteel geen plannen om neutrale sigarettenverpakkingen in te voeren.

Frankrijk is het derde EU-land dat deze maatregel invoert. Eerder al besloten Ierland en het Verenigd Koninkrijk tot een dergelijke stap. Buiten Europa was Australië het eerste land dat met neutrale tabaksverpakkingen ging werken, vanaf 2012.

Europa

De Franse pakjes sigaretten en shag krijgen vanaf mei 2016 de nieuwe verpakkingen, waarbij nauwelijks nog merkuitingen zichtbaar zijn. Alleen de merknaam is nog te zien. Daarnaast dragen de producten ook afschrikwekkende plaatjes. Die laatste maatregel komt voort uit Europese richtlijnen, die door alle lidstaten moeten worden opgevolgd

Ook in Nederland komen er dus waarschuwingsplaatjes op de verpakkingen. Tevens worden de tekstwaarschuwingen groter. Samen beslaan ze bijna twee derde van de pakjes. De nieuwe verpakkingen komen vanaf mei 2016 in de Nederlandse schappen te liggen.

E-sigaretten

Tevens komt er een verbod op de verkoop van elektrische sigaretten aan jongeren onder de achttien jaar. Dat is dezelfde leeftijdsgrens als voor reguliere tabak. Tevens krijgt de reclame voor e-sigaretten dezelfde beperkingen als voor normale sigaretten en shag.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.