Shell verduurzaamt assortiment met Nederlandse producten

deli2go harrijn 09092011

Shell gaat in haar tankshops meer verantwoorde producten verkopen. Het gaat hierbij om vleeswaren van lokale boeren, waarbij meer aandacht is voor dierenwelzijn. De producten bevatten zo min mogelijk toevoegingen. De introductie van het vernieuwde assortiment vindt nog vóór de jaarwisseling plaats. De prijzen van de producten blijven hetzelfde.

Het uitgangspunt is dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte en beter voedsel krijgen. Daarnaast wil Shell de boeren met wie het samenwerkt, stimuleren om zo efficiënt mogelijk met de producten om te gaan en restproducten tot een minimum te beperken. Het resultaat is een verantwoorder eindproduct voor dezelfde verkoopprijs.

Lokale boeren

“Het idee van onze benadering is eigenlijk heel simpel. We nemen vleeswaren niet meer af bij leveranciers, maar bepalen in nauw overleg met lokale boeren, verwerkers en distributeurs van vleeswaren welke producten het beste passen in ons vernieuwde assortiment. Op deze manier behouden wij de regie en kunnen we ervoor zorgen dat de producten aan onze voorwaarden voldoen”, zegt general manager retail Machteld de Haan van de regio’s Benelux en Frankrijk.

Het rundvlees komt van Crole Natuurrund. De runderen, onder meer Galloway en Limousin, grazen in Limburg in een natuurlijke omgeving. Het varkensvlees komt van Krull-varkens, die leven in ’wroetstallen’ en speciale voeding krijgen. Voor het kippenvlees is gekozen voor Gildehoen-kippen. Deze kippen zijn van een langzaam groeiend ras, zij krijgen honderd procent plantaardig voedsel.

Deli by Shell

Shell neemt de laatste tijd de shops flink onder handen. Zo werd in september 2014 gestart met een shop-in-shop van Starbucks. Die samenwerking is inmiddels op diverse plekken uitgerold. Ook is onlangs een nieuw concept gelanceerd voor locaties aan het onderliggende wegennet, Deli by Shell genaamd. Hierbij staan gezonde en verse producten centraal.

Lees ook: Nieuw Shell-concept van start met fors gewijzigd assortiment

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell verduurzaamt assortiment met Nederlandse producten | TankPro.nl

Shell verduurzaamt assortiment met Nederlandse producten

deli2go harrijn 09092011

Shell gaat in haar tankshops meer verantwoorde producten verkopen. Het gaat hierbij om vleeswaren van lokale boeren, waarbij meer aandacht is voor dierenwelzijn. De producten bevatten zo min mogelijk toevoegingen. De introductie van het vernieuwde assortiment vindt nog vóór de jaarwisseling plaats. De prijzen van de producten blijven hetzelfde.

Het uitgangspunt is dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte en beter voedsel krijgen. Daarnaast wil Shell de boeren met wie het samenwerkt, stimuleren om zo efficiënt mogelijk met de producten om te gaan en restproducten tot een minimum te beperken. Het resultaat is een verantwoorder eindproduct voor dezelfde verkoopprijs.

Lokale boeren

“Het idee van onze benadering is eigenlijk heel simpel. We nemen vleeswaren niet meer af bij leveranciers, maar bepalen in nauw overleg met lokale boeren, verwerkers en distributeurs van vleeswaren welke producten het beste passen in ons vernieuwde assortiment. Op deze manier behouden wij de regie en kunnen we ervoor zorgen dat de producten aan onze voorwaarden voldoen”, zegt general manager retail Machteld de Haan van de regio’s Benelux en Frankrijk.

Het rundvlees komt van Crole Natuurrund. De runderen, onder meer Galloway en Limousin, grazen in Limburg in een natuurlijke omgeving. Het varkensvlees komt van Krull-varkens, die leven in ’wroetstallen’ en speciale voeding krijgen. Voor het kippenvlees is gekozen voor Gildehoen-kippen. Deze kippen zijn van een langzaam groeiend ras, zij krijgen honderd procent plantaardig voedsel.

Deli by Shell

Shell neemt de laatste tijd de shops flink onder handen. Zo werd in september 2014 gestart met een shop-in-shop van Starbucks. Die samenwerking is inmiddels op diverse plekken uitgerold. Ook is onlangs een nieuw concept gelanceerd voor locaties aan het onderliggende wegennet, Deli by Shell genaamd. Hierbij staan gezonde en verse producten centraal.

Lees ook: Nieuw Shell-concept van start met fors gewijzigd assortiment

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.