Q8 breidt samenwerking met supermarktketen Delhaize uit

Kuwait Petroleum en Delhaize verlengen hun samenwerking in België. Sinds 2000 werken beide bedrijven al samen op Q8-stations en onlangs hebben ze besloten deze verbintenis met nog eens vijftien jaar te verlengen. Tevens moeten er bij de zuiderburen de komende jaren telkens tien à twintig extra Q8-locaties worden voorzien van een Delhaize Shop & Go-winkel. Ook in andere landen worden meer en meer stappen gezet om supermarkten bij tankstations te realiseren.

Momenteel heeft Kuwait Petroleum 446 stations in België en Luxemburg. Hiervan hebben er 120 een mini-supermarkt van Delhaize. Dit aantal moet dus de komende jaren worden uitgebreid, omdat beide bedrijven tevreden zijn over de samenwerking.

Miljoen klanten

De 120 locaties krijgen op dit moment gezamenlijk ongeveer een miljoen klanten per dag over de vloer, die gemiddeld tussen de 5,00 en 7,70 euro per bezoek besteden. Een gemiddelde winkel beschikt over een productaanbod van zo’n 2.500 artikelen. Aanvankelijk waren de Delhaize Shop & Go-vestigingen ongeveer vijftig vierkante meter groot. Inmiddels worden shops geopend die drie tot zes keer zo groot zijn.

In andere Europese landen hebben diverse bedrijven ook stappen gezet om supermarkten te integreren in tankstations. Zo hebben Lukoil en Spar besloten om op drie locaties samen te werken in Hongarije. De eerste locatie is inmiddels geopend en donderdag volgen er nog twee. In Spanje heeft BP bekendgemaakt dat het op veertien vestigingen gaat samenwerken met supermarktketen Hiperdino, terwijl in Duitsland op diverse plekken Rewe-vestigingen zijn gerealiseerd bij Aral-stations.

Nederland

In Nederland was Albert Heijn in het verleden actief in het petrolkanaal. Dat project is enkele jaren geleden stopgezet. Toch heeft het bedrijf uit Zaandam weer plannen om opnieuw actief te worden bij tankstations. In welke vorm dat gegoten wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8 breidt samenwerking met supermarktketen Delhaize uit | TankPro.nl

Q8 breidt samenwerking met supermarktketen Delhaize uit

Kuwait Petroleum en Delhaize verlengen hun samenwerking in België. Sinds 2000 werken beide bedrijven al samen op Q8-stations en onlangs hebben ze besloten deze verbintenis met nog eens vijftien jaar te verlengen. Tevens moeten er bij de zuiderburen de komende jaren telkens tien à twintig extra Q8-locaties worden voorzien van een Delhaize Shop & Go-winkel. Ook in andere landen worden meer en meer stappen gezet om supermarkten bij tankstations te realiseren.

Momenteel heeft Kuwait Petroleum 446 stations in België en Luxemburg. Hiervan hebben er 120 een mini-supermarkt van Delhaize. Dit aantal moet dus de komende jaren worden uitgebreid, omdat beide bedrijven tevreden zijn over de samenwerking.

Miljoen klanten

De 120 locaties krijgen op dit moment gezamenlijk ongeveer een miljoen klanten per dag over de vloer, die gemiddeld tussen de 5,00 en 7,70 euro per bezoek besteden. Een gemiddelde winkel beschikt over een productaanbod van zo’n 2.500 artikelen. Aanvankelijk waren de Delhaize Shop & Go-vestigingen ongeveer vijftig vierkante meter groot. Inmiddels worden shops geopend die drie tot zes keer zo groot zijn.

In andere Europese landen hebben diverse bedrijven ook stappen gezet om supermarkten te integreren in tankstations. Zo hebben Lukoil en Spar besloten om op drie locaties samen te werken in Hongarije. De eerste locatie is inmiddels geopend en donderdag volgen er nog twee. In Spanje heeft BP bekendgemaakt dat het op veertien vestigingen gaat samenwerken met supermarktketen Hiperdino, terwijl in Duitsland op diverse plekken Rewe-vestigingen zijn gerealiseerd bij Aral-stations.

Nederland

In Nederland was Albert Heijn in het verleden actief in het petrolkanaal. Dat project is enkele jaren geleden stopgezet. Toch heeft het bedrijf uit Zaandam weer plannen om opnieuw actief te worden bij tankstations. In welke vorm dat gegoten wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.