Slachtoffer overval tankstation schrijft hartenkreet aan dader

Een vrouw die aanwezig was bij een Shell-station in Vlaardingen toen deze werd overvallen, schreef een brief aan de overvaller. Ze legt daarin uit wat het incident met haar doet en met haar kinderen, die op dat moment ook aanwezig waren in het station. Bij de vestiging aan de Holysingel in de Zuid-Hollandse stad werd op vrijdag 27 november een poging tot overval gedaan. De man was gewapend met een mes en is uiteindelijk zonder buit weer vertrokken. Er is niemand gewond geraakt

Het incident heeft veel emoties los gemaakt. Niet alleen bij het personeel dat is bedreigd, maar ook bij de klanten. De moeder die op dat moment met haar kinderen op het station was, plaatste een brief op Facebook. Zo hoopt ze de dader te bereiken en hem duidelijk te maken wat de gevolgen zijn van zijn wandaad. De volledige tekst van haar brief is hieronder te lezen:

Beste overvaller die op vrijdag 27 nov het Shelltankstation in Vlaardingen Holy heeft overvallen. Ik zou je graag enkele dingen willen vertellen waar je zelf waarschijnlijk niet over nagedacht hebt toen je het plan doorzette om deze overval te plegen.

Misschien dat je niet van plan geweest bent om dat grote mes waarmee je binnenkwam ook echt te gebruiken, maar de angst die je anderen daarmee geeft, is niet te beschrijven. Pas drie uur nadat je weer vluchtte, stopte pas het trillen van mijn lijf. En ook kan ik weer over straat zonder te huilen als iemand voorbij rent of hard roept.

Maar thuis huil ik nog volop… En dit ging alleen over mij… De drie kinderen die ik bij me had en die in de auto zaten, hebben doodsangsten uitgestaan! Een man met een groot mes die mama (en anderen) kon doodmaken! Ze wisten niet of ze mij nog terug zouden zien. Ik denk niet dat je hebt bedacht hoe hun kijk op de wereld plots anders werd. Hoe zij jou getekend hebben… (en wees niet bang hoor, want we kunnen je nooit herkennen).

En weet je, al pakken ze je nooit… Het maakt mij niet uit. Helaas is het een wet van de natuur dat als je op deze manier anderen schade doet in het leven jij uiteindelijk nooit gelukkig, rijk, geliefd of geslaagd zal zijn.

Dus hierbij mijn tip voor jou, wees goed voor anderen, help anderen, voel compassie en je zult veel meer ontvangen dan dat je ooit bij een tankstation zal kunnen roven. Onze angsten zullen weer slijten en de boosheid die ik voel zal weer verdwijnen want ik ben niet haatdragend. Ik hoop dat ook jij dit ‘geheim’ in het leven mag vinden. Er is altijd plaats voor oprechte spijt.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.