BP gaat shopproducten voorzien van duurzame keurmerken

BP Nederland biedt op haar tankstations steeds meer producten aan die zijn bereid met eerlijke, diervriendelijke en duurzame ingrediënten. De oliemaatschappij wil zich onderscheiden met duurzame en kwalitatief goede artikelen en gaat de herkenbaarheid hiervan vergroten door ze te voorzien van een ‘Kies Bewust Beter’-hart en het keurmerk van Beter Leven, Rondeel, UTZ of MSC.

Naar eigen zeggen is BP de eerste binnen de petrolbranche die gekookte Rondeel-eieren, diverse kip- en vleesproducten en Van Dobben-snacks met het Beter Leven-kenmerk verkoopt. Op de artikelen komen groene labels met sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de dieren is geweest. Daardoor moet het voor de klant duidelijk worden dat sprake is van duurzaam assortiment.

Koffie

De koffie die in de BP-shop wordt geschonken, is gemaakt van koffiebonen met het UTZ-keurmerk. Dit staat voor verantwoord werken met respect voor de natuur en de arbeidsomstandigheden van de betrokken boeren. En door te kiezen voor visproducten met het MSC-keurmerk, weet de klant dat de vis duurzaam gevangen is, waarmee overbevissing wordt tegengegaan en de schade aan het leven in zee zoveel mogelijk wordt beperkt.

De verkrijgbaarheid van deze producten op de BP-locaties wordt de komende periode extra onder de aandacht gebracht, zowel op de tankstations zelf als via andere media, waaronder radio. Het concern start hiermee in de Beter Leven-week die de Nederlandse Dierenbescherming vanaf maandag organiseert.

Wilt u weten hoe u meer rendement uit uw shop kunt halen? Bezoek dan het Nationaal Tankstation Congres op dinsdag 17 november 2015, waar uitgebreid aandacht wordt besteed aan de mogelijkheden die de tankshop biedt. Kijk voor meer informatie op www.tankstationvakbeurs.nl/tankstation-congres/. Of schrijf nu in via: www.tankstationvakbeurs.nl/registratie/.

Lees ook: BP: focus op bemande stations ondanks groei onbemand

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.