BP beëindigt samenwerking met Marks & Spencer in Nederland

De samenwerking tussen BP en Marks & Spencer wordt stopgezet. Door tegenvallende resultaten is besloten om na twee jaar niet verder te gaan met het aanbieden van de M&S-producten op zes locaties in Nederland. De komende tijd worden de stations omgebouwd en wordt de merkuitstraling op de betreffende locaties gewijzigd. In Groot-Brittannië blijven beide bedrijven wel met elkaar samenwerken.

Aanvankelijk zou de pilot ongeveer een jaar duren. Diverse malen werd de testperiode verlengd en werd het project nog een kans gegeven. Uiteindelijk bleek dat het Nederlandse tankstation-publiek minder geïnteresseerd was in het assortiment dan gehoopt.

Ombouw

BP maakt bekend dat medio oktober wordt begonnen met de ombouw van de eerste vestiging. De maand erop moet de laatste locatie ontdaan zijn van Marks & Spencer-producten en logo’s. Het assortiment was a-typisch voor het tankstation-kanaal. Zo konden klanten onder andere veel groente, fruit, vleeswaren, broden en ontbijtgranen kopen. Het meer gebruikelijke assortiment in pompshops, zoals frisdrank, chips, chocola en energiedrank bleef ook gewoon verkrijgbaar.

De zes betreffende stations liggen in Harmelen, Rijswijk, Landsmeer, Utrecht, Oegstgeest en Amsterdam en vormden een mix tussen snelweg- en niet-snelweglocaties. BP had bewust een diversiteit aan vestigingen uitgezocht om zo op verschillende plekken de kracht van de samenwerking te kunnen testen.

Lees ook: BP Harmelen creeert supermarktgevoel met M&S-producten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP beëindigt samenwerking met Marks & Spencer in Nederland | TankPro.nl

BP beëindigt samenwerking met Marks & Spencer in Nederland

De samenwerking tussen BP en Marks & Spencer wordt stopgezet. Door tegenvallende resultaten is besloten om na twee jaar niet verder te gaan met het aanbieden van de M&S-producten op zes locaties in Nederland. De komende tijd worden de stations omgebouwd en wordt de merkuitstraling op de betreffende locaties gewijzigd. In Groot-Brittannië blijven beide bedrijven wel met elkaar samenwerken.

Aanvankelijk zou de pilot ongeveer een jaar duren. Diverse malen werd de testperiode verlengd en werd het project nog een kans gegeven. Uiteindelijk bleek dat het Nederlandse tankstation-publiek minder geïnteresseerd was in het assortiment dan gehoopt.

Ombouw

BP maakt bekend dat medio oktober wordt begonnen met de ombouw van de eerste vestiging. De maand erop moet de laatste locatie ontdaan zijn van Marks & Spencer-producten en logo’s. Het assortiment was a-typisch voor het tankstation-kanaal. Zo konden klanten onder andere veel groente, fruit, vleeswaren, broden en ontbijtgranen kopen. Het meer gebruikelijke assortiment in pompshops, zoals frisdrank, chips, chocola en energiedrank bleef ook gewoon verkrijgbaar.

De zes betreffende stations liggen in Harmelen, Rijswijk, Landsmeer, Utrecht, Oegstgeest en Amsterdam en vormden een mix tussen snelweg- en niet-snelweglocaties. BP had bewust een diversiteit aan vestigingen uitgezocht om zo op verschillende plekken de kracht van de samenwerking te kunnen testen.

Lees ook: BP Harmelen creeert supermarktgevoel met M&S-producten

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.