politie, arrestatie, dief

Tankstation-medewerker krijgt schadevergoeding van overvaller

De man die vorig jaar een tankstation in Emmen overviel, moet 750 euro betalen aan een personeelslid dat tijdens de overval aanwezig was. Dat besloot de rechter vorige week. Daarnaast moet de crimineel twintig maanden de cel in. Dat is minder dan de Openbaar Ministerie had geëist. Deze had liever gezien dat de man 26 maanden achter de tralies zou verdwijnen.

Op 10 november vorig jaar overviel een 23-jarige inwoner van Emmen in Gulf-vestiging in de Drentse stad. Voordat hij zijn daad pleegde, bleef de Emmenaar een tijdje voor het station staan om te wachten tot het rustiger werd.

Camerabeelden

Daarna pleegde hij zijn daad, waarbij hij gewapend was met een mes. Het wapen gebruikte hij om het aanwezige personeelslid te bedreigen. De overvaller werd vastgelegd op camerabeelden, schrijft RTV Drenthe. Mede daardoor kon de verdachte worden berecht.

De straf die de rechter heeft opgelegd, is dus minder zwaar dan de eis van het OM. Het feit dat de dader nog weinig op zijn kerfstok had en dat hij nog jong is, liet de rechtbank meewegen in haar oordeel om zes maanden minder straf op te leggen. Wel moet de overvaller het personeelslid dus financieel compenseren voor het leed dat hij haar heeft aangedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.