total, tankstation, Rotterdam

Total rolt nieuw shopconcept verder uit over tankstations

Total Nederland heeft zijn nieuwe shopconcept op een tweede locatie toegepast. In november vorig jaar openden de Fransen hun eerste tankstation in deze vernieuwde vorm in Zaandam. Nu is ook een locatie aan de Melanchtonweg in Rotterdamse wijk Schiebroek volledig uitgerust met het nieuwe shop & food-concept. Total is ondertussen volop bezig met de verbouwing van hun vlaggeschip Aurora, gelegen aan de A4 bij Leiderdorp.

“Total Schiebroek is een wat kleiner tankstation dan Zaandam, maar met hetzelfde aanbod aan producten en services”, licht retaildirecteur Vincent Leroy toe. “We kunnen spreken van een ‘light’ versie van Zaandam. Voor beide geldt dat het een Total-vestiging is waar mensen graag wat langer vertoeven.”

Concept

Total wil een plek creëren waar functionaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Bijvoorbeeld door de traditionele balie te vervangen door een eiland waar dagelijks kwaliteitsproducten op maat bereid worden. Bovendien hebben gasten toegang tot het gratis wifi-netwerk, zodat ze wat langer in de tankshop verblijven. Het Rotterdamse station beschikt overigens ook over een Total Wash-straat inclusief ‘jet wash’.

“Deze vernieuwende shop-ervaring beantwoordt nóg meer aan de behoeften van de klant van vandaag en speelt goed in op trends in de foodbranche”, legt Leroy uit. “De eerste resultaten van de vestiging in Zaandam zijn goed en vormden samen met de tevreden reacties van klanten de aanleiding het concept verder uit te breiden naar andere locaties. Gezelligheid staat centraal binnen de beleving die wij aan onze gasten willen meegeven.”

Total Nederland

Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst. In ons land telt het netwerk op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt het bedrijf brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers.

Lees ook: Total gooit shopconcept volledig om in vernieuwd station Zaandam

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Total rolt nieuw shopconcept verder uit over tankstations | TankPro.nl
total, tankstation, Rotterdam

Total rolt nieuw shopconcept verder uit over tankstations

Total Nederland heeft zijn nieuwe shopconcept op een tweede locatie toegepast. In november vorig jaar openden de Fransen hun eerste tankstation in deze vernieuwde vorm in Zaandam. Nu is ook een locatie aan de Melanchtonweg in Rotterdamse wijk Schiebroek volledig uitgerust met het nieuwe shop & food-concept. Total is ondertussen volop bezig met de verbouwing van hun vlaggeschip Aurora, gelegen aan de A4 bij Leiderdorp.

“Total Schiebroek is een wat kleiner tankstation dan Zaandam, maar met hetzelfde aanbod aan producten en services”, licht retaildirecteur Vincent Leroy toe. “We kunnen spreken van een ‘light’ versie van Zaandam. Voor beide geldt dat het een Total-vestiging is waar mensen graag wat langer vertoeven.”

Concept

Total wil een plek creëren waar functionaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Bijvoorbeeld door de traditionele balie te vervangen door een eiland waar dagelijks kwaliteitsproducten op maat bereid worden. Bovendien hebben gasten toegang tot het gratis wifi-netwerk, zodat ze wat langer in de tankshop verblijven. Het Rotterdamse station beschikt overigens ook over een Total Wash-straat inclusief ‘jet wash’.

“Deze vernieuwende shop-ervaring beantwoordt nóg meer aan de behoeften van de klant van vandaag en speelt goed in op trends in de foodbranche”, legt Leroy uit. “De eerste resultaten van de vestiging in Zaandam zijn goed en vormden samen met de tevreden reacties van klanten de aanleiding het concept verder uit te breiden naar andere locaties. Gezelligheid staat centraal binnen de beleving die wij aan onze gasten willen meegeven.”

Total Nederland

Total Nederland N.V. coördineert de marketing, distributie en verkoop van brandstoffen en smeerolieproducten in Nederland. Het bedrijf heeft ongeveer tweehonderd medewerkers in dienst. In ons land telt het netwerk op dit moment zo’n 360 benzinestations. Daarnaast verkoopt het bedrijf brandstoffen aan handelaren en zakelijke eindverbruikers.

Lees ook: Total gooit shopconcept volledig om in vernieuwd station Zaandam

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.