De Lotto en Staatsloterij hebben plannen voor fusie

Staatsloterij en De Lotto willen samengaan. Beide kansspelbedrijven hebben hiertoe een voorstel ingediend bij mededingingsautoriteit ACM. De fusie is mede ingegeven door toenemende concurrentie op de kansspelmarkt. Het internet-gokken wordt in de toekomst legaal en diverse digitale aanbieders willen de strijd aangaan met traditionele loterijbedrijven. Door het samengaan van Staatsloterij en De Lotto ontstaan mogelijkheden voor kostenbesparing voor beide bedrijven. Diverse tankstations verkopen producten van beide kansspelaanbieders.

Eerder werd al bekend dat beide bedrijven samen verder willen. Ze hadden echter nog geen concreet voorstel neergelegd bij de kartelwaakhond. Dat is nu wel gebeurd. In veel fusie- en overnamezaken is goedkeuring van de ACM een formaliteit. In dit geval is het minder zeker dat er toestemming komt. In de tweede helft van de jaren negentig wilden beide partijen ook al samengaan, schrijft het FD. Destijds is daar een stokje voor gestoken door de toenmalige Nederlandse Mededingingsautoriteit, dat later is opgegaan in de ACM.

Tweede Kamer

Overigens is niet alleen goedkeuring nodig van de kartelwaakhond, maar ook van de Eerste en Tweede Kamer. De Staatsloterij is namelijk honderd procent eigendom van het Rijk. Het eigendom van De Lotto ligt bij het NOC-NSF.

De twee kansspelaanbieders hebben samen een jaarlijkse omzet van zo’n 1 miljard euro. De Staatsloterij is vooral bekend van het gelijknamige kansspel. De Lotto brengt onder meer Toto, Krasloten en Eurojackpot op de markt.

Lees ook: Lotto en Staatsloterij denken na over fusie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De Lotto en Staatsloterij hebben plannen voor fusie | TankPro.nl

De Lotto en Staatsloterij hebben plannen voor fusie

Staatsloterij en De Lotto willen samengaan. Beide kansspelbedrijven hebben hiertoe een voorstel ingediend bij mededingingsautoriteit ACM. De fusie is mede ingegeven door toenemende concurrentie op de kansspelmarkt. Het internet-gokken wordt in de toekomst legaal en diverse digitale aanbieders willen de strijd aangaan met traditionele loterijbedrijven. Door het samengaan van Staatsloterij en De Lotto ontstaan mogelijkheden voor kostenbesparing voor beide bedrijven. Diverse tankstations verkopen producten van beide kansspelaanbieders.

Eerder werd al bekend dat beide bedrijven samen verder willen. Ze hadden echter nog geen concreet voorstel neergelegd bij de kartelwaakhond. Dat is nu wel gebeurd. In veel fusie- en overnamezaken is goedkeuring van de ACM een formaliteit. In dit geval is het minder zeker dat er toestemming komt. In de tweede helft van de jaren negentig wilden beide partijen ook al samengaan, schrijft het FD. Destijds is daar een stokje voor gestoken door de toenmalige Nederlandse Mededingingsautoriteit, dat later is opgegaan in de ACM.

Tweede Kamer

Overigens is niet alleen goedkeuring nodig van de kartelwaakhond, maar ook van de Eerste en Tweede Kamer. De Staatsloterij is namelijk honderd procent eigendom van het Rijk. Het eigendom van De Lotto ligt bij het NOC-NSF.

De twee kansspelaanbieders hebben samen een jaarlijkse omzet van zo’n 1 miljard euro. De Staatsloterij is vooral bekend van het gelijknamige kansspel. De Lotto brengt onder meer Toto, Krasloten en Eurojackpot op de markt.

Lees ook: Lotto en Staatsloterij denken na over fusie

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.