Cola blijft populairste frisdrank in Nederland

Cola is onder Nederlanders nog altijd de meest populaire frisdrank. Dat blijkt uit het Nationaal Frisdrank Onderzoek dat recentelijk is uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging Frisdrank, Waters en Sappen (FWS). Onder mannen is reguliere cola het populairst, terwijl bij vrouwen de light-variant het vaakst wordt gedronken.

In het onderzoek zijn meer dan duizend Nederlanders gevraagd naar hun frisdrankconsumptie, waarbij niet uitsluitend tankstationklanten zijn bevraagd. Van de deelnemers gaf 96 procent aan frisdrank te nuttigen. Dertig procent daarvan zijn light-producten.

Onder mannen is normale cola bij 35 procent het populairst, gevolgd door cola light (19 procent) en reguliere ijsthee (9 procent). Bij vrouwen ligt die verhouding iets anders. Dezelfde drie dranken worden het meest genuttigd, maar in een andere volgorde. Cola light wordt bij 24 procent van de vrouwelijke deelnemers het meest gedronken, gevolgd door reguliere cola (20 procent) en normale ijsthee (12 procent).

Diversiteit groeit

Tevens blijkt dat Nederlanders meer verschillende frisdranken drinken dan bij het vorige onderzoek vier jaar geleden. Gemiddeld drinken de deelnemers 5,4 verschillende soorten frisdrank. Dat aantal lag in 2011 nog op 4,8.

Opvallende afwezige zijn de energiedranken. Bij tankstations zijn de ’energy drinks’ mateloos populair en behoren ze tot de best verkochte shopproducten. In de totale frisdrankconsumptie behoren ze echter niet tot de top drie.

Light

Uit het onderzoek blijkt verder dat driekwart van de ondervraagden het aantal calorieën in light-dranken te hoog inschat. Volgens het FWS bevatten light- en zero-producten veel minder calorieën dan veel gebruikers denken. De branchevereniging voor frisdrankproducenten heeft zichzelf ten doel gesteld om tien procent minder calorieën via frisdrank op de markt te zetten en goede voorlichting hierover is één van de speerpunten.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Cola blijft populairste frisdrank in Nederland”

Sven Dijkstra|09.08.15|15:21

Een colaatje neem ik af en toe bij patat, maar is beslist niet mijn meest geconsumeerde drank.
Koffie staat bij mij op nummer 1, dus vind ik een tankstation met een goede koffiebar en een uitgebreide ice coffee colectie belangrijk. Meestal koop ik starbucks en ben ik in een zuinige stemming dan koop ik een beker goedkopere DE ice coffee.
Zeer sporadisch drink ik een blikje Red Bul.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cola blijft populairste frisdrank in Nederland | TankPro.nl

Cola blijft populairste frisdrank in Nederland

Cola is onder Nederlanders nog altijd de meest populaire frisdrank. Dat blijkt uit het Nationaal Frisdrank Onderzoek dat recentelijk is uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging Frisdrank, Waters en Sappen (FWS). Onder mannen is reguliere cola het populairst, terwijl bij vrouwen de light-variant het vaakst wordt gedronken.

In het onderzoek zijn meer dan duizend Nederlanders gevraagd naar hun frisdrankconsumptie, waarbij niet uitsluitend tankstationklanten zijn bevraagd. Van de deelnemers gaf 96 procent aan frisdrank te nuttigen. Dertig procent daarvan zijn light-producten.

Onder mannen is normale cola bij 35 procent het populairst, gevolgd door cola light (19 procent) en reguliere ijsthee (9 procent). Bij vrouwen ligt die verhouding iets anders. Dezelfde drie dranken worden het meest genuttigd, maar in een andere volgorde. Cola light wordt bij 24 procent van de vrouwelijke deelnemers het meest gedronken, gevolgd door reguliere cola (20 procent) en normale ijsthee (12 procent).

Diversiteit groeit

Tevens blijkt dat Nederlanders meer verschillende frisdranken drinken dan bij het vorige onderzoek vier jaar geleden. Gemiddeld drinken de deelnemers 5,4 verschillende soorten frisdrank. Dat aantal lag in 2011 nog op 4,8.

Opvallende afwezige zijn de energiedranken. Bij tankstations zijn de ’energy drinks’ mateloos populair en behoren ze tot de best verkochte shopproducten. In de totale frisdrankconsumptie behoren ze echter niet tot de top drie.

Light

Uit het onderzoek blijkt verder dat driekwart van de ondervraagden het aantal calorieën in light-dranken te hoog inschat. Volgens het FWS bevatten light- en zero-producten veel minder calorieën dan veel gebruikers denken. De branchevereniging voor frisdrankproducenten heeft zichzelf ten doel gesteld om tien procent minder calorieën via frisdrank op de markt te zetten en goede voorlichting hierover is één van de speerpunten.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Cola blijft populairste frisdrank in Nederland”

Sven Dijkstra|09.08.15|15:21

Een colaatje neem ik af en toe bij patat, maar is beslist niet mijn meest geconsumeerde drank.
Koffie staat bij mij op nummer 1, dus vind ik een tankstation met een goede koffiebar en een uitgebreide ice coffee colectie belangrijk. Meestal koop ik starbucks en ben ik in een zuinige stemming dan koop ik een beker goedkopere DE ice coffee.
Zeer sporadisch drink ik een blikje Red Bul.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.