Shell opent tweede vestiging met Starbucks Store

Shell heeft in Den Haag een vestiging van Starbucks geopend op haar tankstation aan de Professor B.M. Teldersweg. Daarmee is het de tweede locatie van de marktleider met een shop-in-shop van koffieketen Starbucks. De eerste werd in september vorig jaar geopend bij Shell Haarrijn aan de A2 bij Breukelen. Beide vestigingen maken onderdeel uit van een pilot. Naar een derde testplek wordt nog gezocht.

De vestiging in Den Haag is enkele weken geleden geopend en is de eerste die niet aan de snelweg ligt. Het heeft wegens de beperkte ruimte een kleiner assortiment dan in Breukelen. Ook is het aantal zitplaatsen beperkt tot acht in plaats van de tientallen plekken aan de A2, zo valt te lezen in Bijtanken, het personeelsblad van Shell.

Klanten

De tankshop in de Hofstad is vanwege de komst van de Starbucks Store in tweeën gesplitst. Tevens zijn er elf extra medewerkers aangetrokken. De vestiging ligt in een wijk met kantoren en scholen. Daardoor trekt het veel klanten die niet met de auto naar het station komen, maar te voet of met de fiets.

De oliemaatschappij is de afgelopen tijd op meer plekken een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse koffieketen. Hierbij gaat het niet om shop-in-shops, maar om een warme-dranken-module die geïntegreerd wordt in de bestaande winkel. Onder meer een snelwegvestiging aan de A27 en een locatie aan het onderliggende wegennet in Breda beschikken hierover.

Lees ook: Shell opent ’s werelds eerste Starbucks bij tankstation

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.