Shell bant de plofkip uit assortiment tankshops

De kipproducten die verkrijgbaar zijn bij de tankstations van Shell hebben vanaf later dit jaar minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk. Daarmee wordt de plofkip uit de schappen van de marktleider verbannen. Voor producten waarin rundvlees en varkensvlees zijn verwerkt, zijn soortgelijke plannen.

Vanaf 1 oktober dit jaar wil de marktleider de overstap maken naar de ’betere’ kip. Vlees dat onder het Beter Leven-keurmerk valt, is afkomstig van dieren die, zoals de naam al zegt, een beter leven gehad voordat ze zijn geslacht. De verbeterde leefomstandigheden betreffen onder meer de hoeveelheid stalruimte en de groeisnelheid.

Broodjes

De voorverpakte broodjes zijn bij Shell begin oktober als eerste aan de beurt. Ook de verse broodjes maken vóór het einde van het jaar de overstap. Tegelijkertijd stapt Shell met het rund- en varkensvlees ook over op producten met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk, dat in het leven is geroepen door de Dierenbescherming.

Shell is niet de enige organisatie die de overstap maakt. Diverse andere bedrijven hebben ook soortgelijke voornemens. Onder meer broodjeszaak Baker Street, dat in het verleden een samenwerking is aangegaan met Shell, bant de plofkip uit hun assortiment.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell bant de plofkip uit assortiment tankshops | TankPro.nl

Shell bant de plofkip uit assortiment tankshops

De kipproducten die verkrijgbaar zijn bij de tankstations van Shell hebben vanaf later dit jaar minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk. Daarmee wordt de plofkip uit de schappen van de marktleider verbannen. Voor producten waarin rundvlees en varkensvlees zijn verwerkt, zijn soortgelijke plannen.

Vanaf 1 oktober dit jaar wil de marktleider de overstap maken naar de ’betere’ kip. Vlees dat onder het Beter Leven-keurmerk valt, is afkomstig van dieren die, zoals de naam al zegt, een beter leven gehad voordat ze zijn geslacht. De verbeterde leefomstandigheden betreffen onder meer de hoeveelheid stalruimte en de groeisnelheid.

Broodjes

De voorverpakte broodjes zijn bij Shell begin oktober als eerste aan de beurt. Ook de verse broodjes maken vóór het einde van het jaar de overstap. Tegelijkertijd stapt Shell met het rund- en varkensvlees ook over op producten met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk, dat in het leven is geroepen door de Dierenbescherming.

Shell is niet de enige organisatie die de overstap maakt. Diverse andere bedrijven hebben ook soortgelijke voornemens. Onder meer broodjeszaak Baker Street, dat in het verleden een samenwerking is aangegaan met Shell, bant de plofkip uit hun assortiment.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.