Overvaller tankstation Eindhoven moet 21 maanden cel in

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Een 53-jarige man uit Eindhoven is maandag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor een gewapende overval op een tankstation en een poging daartoe. Hij krijgt een gevangenisstraf van 21 maanden en tbs met voorwaarden. De man pleegde in augustus vorig jaar een overval op een station in Eindhoven. Hij bedreigde een medewerker met een mes en nam 350 euro aan buit mee. Drie dagen later probeerde hij dezelfde vestiging te overvallen, maar dit mislukte.

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachte op een gewelddadige manier snel aan geld wilde komen. Hij maakte daarbij grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Daarnaast is de man eerder veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor een groot aantal geweldsdelicten.

Schizofreen

Ook liet de rechter meewegen dat de dader volgens een psycholoog en psychiater verminderd toerekeningsvatbaar was. Deze deskundigen stelden dat hij lijdt aan schizofrenie.

De rechtbank vond het voor de veiligheid van anderen noodzakelijk om de man, naast een celstraf, ook tbs op te leggen. Aan die maatregel zijn enkele voorwaarden gekoppeld. Zo moet hij zich onder meer laten behandelen voor zijn psychische problemen en drugsverslaving en komt hij onder toezicht te staan van de reclassering.

Lees ook: Pompbediende gebruikt ijzeren staaf om overvaller te verjagen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overvaller tankstation Eindhoven moet 21 maanden cel in | TankPro.nl

Overvaller tankstation Eindhoven moet 21 maanden cel in

LELYSTAD – De rechtbank in Lelystad. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Een 53-jarige man uit Eindhoven is maandag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor een gewapende overval op een tankstation en een poging daartoe. Hij krijgt een gevangenisstraf van 21 maanden en tbs met voorwaarden. De man pleegde in augustus vorig jaar een overval op een station in Eindhoven. Hij bedreigde een medewerker met een mes en nam 350 euro aan buit mee. Drie dagen later probeerde hij dezelfde vestiging te overvallen, maar dit mislukte.

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachte op een gewelddadige manier snel aan geld wilde komen. Hij maakte daarbij grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Daarnaast is de man eerder veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor een groot aantal geweldsdelicten.

Schizofreen

Ook liet de rechter meewegen dat de dader volgens een psycholoog en psychiater verminderd toerekeningsvatbaar was. Deze deskundigen stelden dat hij lijdt aan schizofrenie.

De rechtbank vond het voor de veiligheid van anderen noodzakelijk om de man, naast een celstraf, ook tbs op te leggen. Aan die maatregel zijn enkele voorwaarden gekoppeld. Zo moet hij zich onder meer laten behandelen voor zijn psychische problemen en drugsverslaving en komt hij onder toezicht te staan van de reclassering.

Lees ook: Pompbediende gebruikt ijzeren staaf om overvaller te verjagen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.