Lekkerland

Omzet Lekkerland groeit in ’moeilijke Nederlandse markt’

Lekkerland

Groothandel Lekkerland boekte in Nederland in het afgelopen jaar een omzetstijging van bijna vier procent ten opzichte van het jaar ervoor. De toename van 92,6 miljoen euro is vooral te danken aan stijgende verkoopresultaten op rookwaren en prepaid tegoeden. Ook de food/non-food tak groeide in Nederland, namelijk met 1,8 procent, waardoor de totale omzet uitkwam op zo’n 2,3 miljard euro. Bedrijfsbreed werd ook een omzetstijging geboekt vorig jaar, waarbij Duitsland de belangrijkste afzetmarkt was.

De Nederlandse tak van het bedrijf boekte weliswaar een daling in het afgelopen jaar, maar deze was toe te schrijven aan ’een omzetting van het btw-systeem in 2013’. Gecorrigeerd voor deze fiscale verschillen was per saldo sprake van een stijging.

Niet tevreden

De van oorsprong Duitse leverancier noemt de Nederlandse markt moeilijk. “Eigenlijk zijn we niet helemaal tevreden over de financiële resultaten over 2014”, zegt Henk-Jan Peterse, landenmanager van Lekkerland Nederland.

“We staan echter nog maar aan het begin van een heroriëntatie voor de lange termijn en we werken intensief aan de uitvoering van onze strategie ‘Convenience 2020’. In Nederland hebben we vorig jaar enkele belangrijke mijlpalen bereikt, waaruit blijkt dat we op de goede weg zijn.”

Concepten

Het bedrijf noemt in dit verband onder andere het verlengen en uitbreiden van contracten met bestaande klanten en de uitrol van diverse foodservice-concepten, zoals de koffiebarmodules Piacetto en Punto Panino. Beide zijn speciaal ontworpen voor kleine winkels.

Lekkerland heeft onlangs de driehonderdste Piacetto-module geïnstalleerd in een benzinestation. Tevens zijn inmiddels zes locaties uitgerust met het Punto Panino-concept.

Lees ook: Tamoil wijzigt shopconcept van eigen tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.