Eindhovens tankstation in top-10 van AD Friettest

Tankstation De Pomp in Eindhoven is één van de beste frietbakkers van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse Friettest van het landelijke dagblad AD. De shop-uitbaters kregen een 9,5 van de jury en werden daarmee achtste van de 144 onderzochte frietverkopers. Daarbij werd zeker niet alleen gekeken naar het tankstationkanaal, maar ook naar onder meer snackbars, lunchrooms en fastfoodketen McDonald’s.

De jury beoordeelt de friet op onder meer smaak, prijs, vetpercentage en wachttijd. Het smaakoordeel voor De Pomp luidde als volgt: ”Wat een aangename verrassing. Eén hap en je begrijpt waarom De Pomp van heinde en verre klanten krijgt. Klasse! Ook opmerkelijk: uitbater verkoopt liever ‘nee’ dan matige friet”, aldus het eindoordeel.

Onbemand

Opvallend is dat de betreffende shop is gevestigd bij een Tinq-locatie, een normaal gesproken onbemande formule. Toch zie je bij dergelijke stations steeds vaker een tankshop. Niet alleen in Eindhoven, maar ook bij vestigingen in onder andere Breda en Bennekom baten foodretailers een pompshop uit.

AD testte bij nog twee andere tankstations de friet. In Rotterdam werd het Shell-station Van der Knaap beoordeeld. De vestiging in nieuwbouwwijk Nesselande behaalde een 35e plaats met een score van 8,5. Dat was de hoogste score van de niet-verse friet. ”Goed gebakken en netjes gepresenteerd”, was het oordeel.

Minder positief

De friet bij de derde locatie, Esso Trumpi in Breda, viel minder positief uit. Slechts een 106e plek met een eindscore 4,5. ”Te grote portie in één keer gebakken. Dat wordt niets.” De testers waren wel positief verrast over de diversiteit van het tankstation, met onder andere een lunchroom.

De Friettest van 2015 is voor de petrolbranche een stuk positiever dan die van vorig jaar. Destijds eindigde de friet van tankstation-ondernemer Gerard van Weelde uit Nieuwerkerk aan den IJssel als laatste, al waren de klanten van het tankstation een stuk positiever.

Lees ook: Pomphouder Van Weelde bij GeenStijl vanwege ‘slechte’ friet

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.