AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops

Supermarktketen Albert Heijn overweegt om de AH to go-formule in het petrolkanaal te herlanceren. In het verleden heeft de foodretailer het al eens geprobeerd bij tankstations, maar na enkele jaren werd dit stopgezet. Toch vermoedt het Zaandamse bedrijf dat tankende klanten wel te porren zijn voor de AH to go-producten. Ook in Duitsland is de supermarkt in overleg met diverse brandstofaanbieders. Met welke formules momenteel overleg wordt gevoerd in Nederland en Duitsland deelt het bedrijf niet mee. Ook niet op welke termijn een beslissing wordt genomen over een eventuele herlancering.

“We voeren momenteel gesprekken met diverse partijen uit de tankstationbranche”, meldt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. De nadruk ligt daarbij op de zoektocht naar locaties met veel passanten. Of dit betekent dat vooral aan snelwegstations wordt gedacht, kan het bedrijf op dit moment nog niet zeggen.

Uitbreiden

Albert Heijn wil graag zijn aantal to go-vestigingen uitbreiden in Nederland en Duitsland en kijkt daarbij naar diverse ‘high traffic’ locaties. Naast tankstations is er interesse in onder andere ziekenhuizen en treinstations, waar het al volop aanwezig is in Nederland en sinds donderdag ook in Duitsland, namelijk in Mönchengladbach.

Bij de oosterburen is Albert Heijn al een paar jaar actief met enkele AH to go-vestigingen. De teller staat na de opening op het treinstation van Mönchengladbach op vijf winkels. Daar zitten op dit moment nog geen tankstations bij.

Esso

Het zou niet de eerste keer zijn dat het Nederlandse supermarktbedrijf zich in het petrolkanaal begeeft. Zo was er in het verleden AH-assortiment te koop bij diverse tankstations in Nederland. Zo’n tien jaar geleden werd dat stopgezet.

In Duitsland is een andere supermarktketen al actief in de tankstationbranche. Rewe maakte vorig jaar bekend dat het op tien Aral-stations Rewe to go-vestigingen wil realiseren. Ook het van oorsprong Nederlandse supermarktbedrijf Spar is aanwezig in de petrolsector, onder meer in Oostenrijk.

Lees ook: To go-supermarkt op tien Duitse Aral-tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops | TankPro.nl

AH to go overweegt herlancering in Nederlandse tankshops

Supermarktketen Albert Heijn overweegt om de AH to go-formule in het petrolkanaal te herlanceren. In het verleden heeft de foodretailer het al eens geprobeerd bij tankstations, maar na enkele jaren werd dit stopgezet. Toch vermoedt het Zaandamse bedrijf dat tankende klanten wel te porren zijn voor de AH to go-producten. Ook in Duitsland is de supermarkt in overleg met diverse brandstofaanbieders. Met welke formules momenteel overleg wordt gevoerd in Nederland en Duitsland deelt het bedrijf niet mee. Ook niet op welke termijn een beslissing wordt genomen over een eventuele herlancering.

“We voeren momenteel gesprekken met diverse partijen uit de tankstationbranche”, meldt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. De nadruk ligt daarbij op de zoektocht naar locaties met veel passanten. Of dit betekent dat vooral aan snelwegstations wordt gedacht, kan het bedrijf op dit moment nog niet zeggen.

Uitbreiden

Albert Heijn wil graag zijn aantal to go-vestigingen uitbreiden in Nederland en Duitsland en kijkt daarbij naar diverse ‘high traffic’ locaties. Naast tankstations is er interesse in onder andere ziekenhuizen en treinstations, waar het al volop aanwezig is in Nederland en sinds donderdag ook in Duitsland, namelijk in Mönchengladbach.

Bij de oosterburen is Albert Heijn al een paar jaar actief met enkele AH to go-vestigingen. De teller staat na de opening op het treinstation van Mönchengladbach op vijf winkels. Daar zitten op dit moment nog geen tankstations bij.

Esso

Het zou niet de eerste keer zijn dat het Nederlandse supermarktbedrijf zich in het petrolkanaal begeeft. Zo was er in het verleden AH-assortiment te koop bij diverse tankstations in Nederland. Zo’n tien jaar geleden werd dat stopgezet.

In Duitsland is een andere supermarktketen al actief in de tankstationbranche. Rewe maakte vorig jaar bekend dat het op tien Aral-stations Rewe to go-vestigingen wil realiseren. Ook het van oorsprong Nederlandse supermarktbedrijf Spar is aanwezig in de petrolsector, onder meer in Oostenrijk.

Lees ook: To go-supermarkt op tien Duitse Aral-tankstations

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.