Texaco opent tweede shop met nieuwe Go Fresh-formule

Texaco heeft onlangs zijn tweede vestiging voorzien van het nieuwe shopconcept Go Fresh. Het gaat om het tankstation Galgeveld aan de A27 bij het Brabantse Dorst. De bakery met verse producten, zoals croissants en belegde broodjes vormt het hart van de de tankshop. Verdere uitrol van de shopformule staat op de planning.

Begin vorig jaar werd de eerste vestiging al omgebouwd, namelijk het tankstation aan de A2 bij Beesd. Sindsdien zijn er twee andere locaties in Frankrijk geopend met hetzelfde concept, maar in Nederland is Dorst de tweede (zie foto’s onderaan dit artikel voor een impressie van de nieuwe shop). In een eerder stadium kondigde Texaco aan dat in de toekomst meer vestigingen van de nieuwe shopformule worden voorzien.

Bakery

Net als in Beesd heeft Texaco in Dorst ook gekozen om afrekenen alleen bij de bakery mogelijk te maken. Vrijwel alle formules in Nederland werken bij hun bemande locaties met een aparte kooi, waar de klanten kunnen betalen. Bij het recentelijke omgebouwde station aan de A27 is de kooi een groot deel van de dag gesloten.

Het afrekenen dient bij de bakery te gebeuren, ook als klanten uitsluitend brandstof tanken. Een constructie waar Total ook voor heeft gekozen in zijn nieuwe shopformule. Hiermee willen beide formules de klanten in aanraking laten komen met de shopproducten. Van negen uur ’s avonds tot zes uur ’s morgens staat het personeel wél in de afgesloten glazen ’kassakooi’. Dit is wettelijk verplicht.

Texaco

Het eigendom van een groot deel van de Texaco-stations in Nederland is sinds vorig jaar in handen van de Britse investeringsmaatschappij TDR Capital, net als het recht om het merk Texaco te voeren. Het bedrijf nam de onderdelen over van de Israëlische investeringsmaatschappij Delek.

European Forecourt Retail Group (EFR Group) is verantwoordelijk voor het runnen van de tankstationtak. Naast enkele honderden Texaco-locaties in Nederland, heeft de EFR Group ook een flink aantal stations in Frankrijk, onder BP-vlag. Ook daar is het nieuwe shopconcept dus al op enkele plaatsen toegepast.

Tom van Gurp

Lees ook: Delek legt focus op bakery in nieuwe generatie Texaco-shopsU las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.