Snackfabrikant Van Geloven overgenomen door investeerder TowerBrook

De Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners L.P. neemt snackfabrikant Van Geloven over. De Anglo-Saksen hebben inmiddels een meerderheid van de aandelen verworven van het bedrijf, dat bekend is van onder andere de merken Mora, Hebro en De Bourgondiër. Het managementteam van Van Geloven neemt een minderheidsbelang in het bedrijf.

In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in Van Geloven, waardoor het bedrijf naar eigen zeggen zijn positie in de markt voor convenience-snacks en foodproducten heeft versterkt. De Tilburgers hebben renovaties en innovaties doorgevoerd in de Benelux, die gericht waren op de behoeften van consumenten.

Algemeen directeur Peter Doodeman van Van Geloven zegt over de overname: “We hebben als doel om de business verder te laten groeien met een focus op nieuwe producten en internationale expansie. Hierbij streven we ernaar om onze positie te verstevigen in de dynamische Europese markt.”

Van Geloven

Van Geloven is opgericht in Tilburg in 1960 toen Ad van Geloven zijn loopbaan begon met het maken van ragout en soep in blik. Kort daarna rolden de eerste kroketten van de band. In de loop der jaren deed het Brabantse bedrijf diverse overnames. Zo werden Hebro en Van Welten overgenomen in de jaren negentig. In 2006 kocht het bedrijf het merk Mora, dat tot dat moment in handen was van Unilever.

Van Geloven heeft zo’n negenhonderd medewerkers, verspreid over vier locaties. De omzet, verdeeld over Nederland en België, bedroeg in het afgelopen jaar 195,4 miljoen euro.

TowerBrook

TowerBrook Capital Partners L.P. is een investeringsmaatschappij met een portfolio-waarde van meer dan acht miljard dollar (ruim zeven miljard euro, tegen huidige wisselkoersen) en een ’track record’ van bewezen waardevolle investeringen. Het bedrijf is gevestigd in Europa en Amerika en focust op investeringen in Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven. Ze richten zich vooral op grote en middelgrote bedrijven.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Snackfabrikant Van Geloven overgenomen door investeerder TowerBrook | TankPro.nl

Snackfabrikant Van Geloven overgenomen door investeerder TowerBrook

De Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners L.P. neemt snackfabrikant Van Geloven over. De Anglo-Saksen hebben inmiddels een meerderheid van de aandelen verworven van het bedrijf, dat bekend is van onder andere de merken Mora, Hebro en De Bourgondiër. Het managementteam van Van Geloven neemt een minderheidsbelang in het bedrijf.

In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in Van Geloven, waardoor het bedrijf naar eigen zeggen zijn positie in de markt voor convenience-snacks en foodproducten heeft versterkt. De Tilburgers hebben renovaties en innovaties doorgevoerd in de Benelux, die gericht waren op de behoeften van consumenten.

Algemeen directeur Peter Doodeman van Van Geloven zegt over de overname: “We hebben als doel om de business verder te laten groeien met een focus op nieuwe producten en internationale expansie. Hierbij streven we ernaar om onze positie te verstevigen in de dynamische Europese markt.”

Van Geloven

Van Geloven is opgericht in Tilburg in 1960 toen Ad van Geloven zijn loopbaan begon met het maken van ragout en soep in blik. Kort daarna rolden de eerste kroketten van de band. In de loop der jaren deed het Brabantse bedrijf diverse overnames. Zo werden Hebro en Van Welten overgenomen in de jaren negentig. In 2006 kocht het bedrijf het merk Mora, dat tot dat moment in handen was van Unilever.

Van Geloven heeft zo’n negenhonderd medewerkers, verspreid over vier locaties. De omzet, verdeeld over Nederland en België, bedroeg in het afgelopen jaar 195,4 miljoen euro.

TowerBrook

TowerBrook Capital Partners L.P. is een investeringsmaatschappij met een portfolio-waarde van meer dan acht miljard dollar (ruim zeven miljard euro, tegen huidige wisselkoersen) en een ’track record’ van bewezen waardevolle investeringen. Het bedrijf is gevestigd in Europa en Amerika en focust op investeringen in Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven. Ze richten zich vooral op grote en middelgrote bedrijven.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.