Onbemande BP krijgt drive thru van broodjeszaak Subway

Foodretailer Subway heeft een vestiging geopend bij een BP Express in het Gelderse Heteren. Bij het restaurant zit ook een drive thru, de tweede Subway met een dergelijke faciliteit in Nederland. De andere ligt in Alkmaar. Twee weken geleden is de vestiging in Heteren officieus opengegaan en binnenkort is de officiële opening.

Zoals gebruikelijk bij een onbemande locatie is er geen tankshop aanwezig. Dus sprake van concurrentie met het reguliere shop-assortiment is er niet. Brandstof afrekenen bij de Subway is uiteraard niet mogelijk. Wel start binnenkort een actie waarbij de tankende klanten korting krijgen als ze bij de broodjeszaak iets bestellen.

Ondernemer

“Een zeldzaam vruchtbare locatie”, zegt mede-eigenaar Hans Koens over de plek van de nieuwe vestiging. “Per dag rijden hier ruim 150.000 auto’s langs. Als je daar als ondernemer maar een klein graantje van kunt meepikken, ben je al spekkoper.”

Bij het station zijn enkele parkeerplaatsen gecreëerd voor klanten die geen gebruik maken van de drive-thru, maar even in het restaurantgedeelte willen zitten. ”Op die manier houden de klanten niet de opstelplaatsen bij het tankstation bezet”, legt Koens uit.

Gulf

Subway opent wel vaker locaties bij, of in een tankstation. Zo werd in 2013 bij een Gulf-vestiging een Subway geopend als shop-in-shop. Vorig jaar werd met een soortgelijke constructie gestart bij een Tango-vestiging in Almere.

De komende tijd wil de broodjeszaak nog meer locaties openen bij tankstations. Zo moet in mei van dit jaar een onbemande Esso-vestiging in Arnhem een Subway krijgen. ”Bij veel tankstations zijn de shops dicht, omdat ze onbemand zijn geworden. Maar die vestigingen zitten vaak op mooie plekken waar wij wel een locatie willen openen.”

Subway

Subway is een wereldwijde keten van broodjeszaken, die vijftig jaar geleden haar eerste restaurant heeft geopend in de Amerikaanse stad Bridgeport. Inmiddels heeft het 43.500 vestigingen in meer dan honderd landen. Nederland telt momenteel 165 locaties.

Tom van Gurp

Lees ook: Tango-ondernemer: met Subway kun je verlies voorterrein opvangen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onbemande BP krijgt drive thru van broodjeszaak Subway | TankPro.nl

Onbemande BP krijgt drive thru van broodjeszaak Subway

Foodretailer Subway heeft een vestiging geopend bij een BP Express in het Gelderse Heteren. Bij het restaurant zit ook een drive thru, de tweede Subway met een dergelijke faciliteit in Nederland. De andere ligt in Alkmaar. Twee weken geleden is de vestiging in Heteren officieus opengegaan en binnenkort is de officiële opening.

Zoals gebruikelijk bij een onbemande locatie is er geen tankshop aanwezig. Dus sprake van concurrentie met het reguliere shop-assortiment is er niet. Brandstof afrekenen bij de Subway is uiteraard niet mogelijk. Wel start binnenkort een actie waarbij de tankende klanten korting krijgen als ze bij de broodjeszaak iets bestellen.

Ondernemer

“Een zeldzaam vruchtbare locatie”, zegt mede-eigenaar Hans Koens over de plek van de nieuwe vestiging. “Per dag rijden hier ruim 150.000 auto’s langs. Als je daar als ondernemer maar een klein graantje van kunt meepikken, ben je al spekkoper.”

Bij het station zijn enkele parkeerplaatsen gecreëerd voor klanten die geen gebruik maken van de drive-thru, maar even in het restaurantgedeelte willen zitten. ”Op die manier houden de klanten niet de opstelplaatsen bij het tankstation bezet”, legt Koens uit.

Gulf

Subway opent wel vaker locaties bij, of in een tankstation. Zo werd in 2013 bij een Gulf-vestiging een Subway geopend als shop-in-shop. Vorig jaar werd met een soortgelijke constructie gestart bij een Tango-vestiging in Almere.

De komende tijd wil de broodjeszaak nog meer locaties openen bij tankstations. Zo moet in mei van dit jaar een onbemande Esso-vestiging in Arnhem een Subway krijgen. ”Bij veel tankstations zijn de shops dicht, omdat ze onbemand zijn geworden. Maar die vestigingen zitten vaak op mooie plekken waar wij wel een locatie willen openen.”

Subway

Subway is een wereldwijde keten van broodjeszaken, die vijftig jaar geleden haar eerste restaurant heeft geopend in de Amerikaanse stad Bridgeport. Inmiddels heeft het 43.500 vestigingen in meer dan honderd landen. Nederland telt momenteel 165 locaties.

Tom van Gurp

Lees ook: Tango-ondernemer: met Subway kun je verlies voorterrein opvangen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.