SWO de Splinter sluit overeenkomst met Lekkerland

Coöperatie SWO de Splinter is een samenwerking aangegaan met groothandel Lekkerland. Het samenwerkingsverband van zelfstandige tankstation-ondernemers voegt met de overeenkomst Lekkerland toe als leverancier voor het totale assortiment food, non-food, rookwaren, vers en diepvries.

Aschwin Vermeulen, directeur van SWO de Splinter is verheugd over de samenwerking: “Door de sterke groei van onze organisatie in de afgelopen jaren naar ruim zestig leden, die samen zo’n 250 tankstations exploiteren, wordt het belangrijk om de leverancierskeuze te verbreden. Zo vergroten wij onze aantrekkelijkheid en daarmee ons gezamenlijke succes.”

Overeenkomst

Henk-Jan Peterse, directeur van Lekkerland Nederland, voegt daaraan toe: “Uiteraard zijn wij ook erg gelukkig met deze overeenkomst. We zijn een toonaangevende partner voor het benzinekanaal met een compleet assortiment producten en diensten. Wij staan klaar om met de ondernemers van SWO de Splinter samen te werken.” De leden van de coöperatie kunnen per direct de leveringen onderbrengen bij Lekkerland.

SWO de Splinter is een professionele retailcoöperatie voor en door zelfstandige tankstation-ondernemers. Het maakt met fabrikanten en leveranciers afspraken over inkoopvoorwaarden, introducties, assortiment, schapindelingen, verwerking van omzetgegevens en acties. SWO de Splinter is opgericht in juni 2008 en de coöperatie zet zich inmiddels in voor zo’n 250 tankstations in Nederland.

Lekkerland

Lekkerland is marktleider in Nederland heeft een uitgebreid assortiment van shopartikelen. Daarnaast biedt het verschillende shop- en promotieprogramma’s en heeft het diverse ‘on-the-go’ foodservice-formules ontwikkeld, zoals het verse broodjesconcept Punto Panino en koffiemodule Piacetto. Lekkerland levert aan negenduizend klanten. Met 744 medewerkers realiseerde de internationale groothandel in 2013 een totaalomzet van 2,306 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.